Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Σήμερα η εκδήλωση - αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη στην Έδεσσα

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.) και η Συντονιστική Επιτροπή Περιφέρειας Πέλλας του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Με αφορμή τον Καπετάν Μιχάλη του Νίκου Καζαντζάκη…»

ένα αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο ξενοδοχείο «Βαρόσι 4 εποχές» στην Έδεσσα.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:


19.00: Χαιρετισμοί από τη Συντονίστρια του Ελληνικού Τμήματος Πέλλας, τον Δήμαρχο Έδεσσας και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη


19.20: «Άμα λευτερωθεί η Κρήτη»: ο Κρητικός Αγώνας στον Καπετάν Μιχάλη. Μαλαματή Δουλαδίρη, φιλόλογος στο ΓΕΛ Σκύδρας


19.40: Διαβάζοντας Καζαντζάκη: σκέψεις πάνω στην εποχή, τους χαρακτήρες και την ιδεολογία στον Καπετάν Μιχάλη. Αργυρή Μυτιληναίου, φιλόλογος στο ΓΕΛ Σκύδρας και Πέτρος Κωστίκας-Τσελεπής, φιλόλογος στο Γυμνάσιο Καρυώτισσας.


20.00: Επίλογος από τον Κωνσταντίνο Σταλίδη, φιλόλογο, συγγραφέα και ποιητή
Μουσική: Κώστας Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Χρήστος Δίγκας (κιθάρα), Λάζαρος Τσορμπατζόγλου (κιθάρα), Μαλαματή Δουλαδίρη (φωνή), Λίλιαν Μπουζάνα (φωνή).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *