Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Την Τζάνετ Γέλεν επέλεξε ο Ομπάμα για την προεδρία της Fed

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα επισήμως ότι επέλεξε την Τζάνετ Γέλεν για την προεδρία της Fed, σημειώνοντας ότι η νυν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έχει αποδείξει τις ηγετικές της ικανότητες και γνωρίζει πως να επιτυγχάνει τη συναίνεση κατά τη διεύθυνση της διπλής εντολής που έχει η Fed, η οποία συνίσταται στον έλεγχο του πληθωρισμού και στην αύξηση των θέσεων εργασίας.

Σε ομιλία του από το Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα κάλεσε τη Γερουσία να επικυρώσει το διορισμό της Γέλεν το ταχύτερο δυνατό, σημειώνοντας ότι είναι "εξαιρετικά εξειδικευμένη" για τη θέση αυτή.

Αν επικυρωθεί ο διορισμός της, η Γέλεν θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της Fed.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Τζάνετ Γέλεν υπήρξε αναπληρώτρια πρόεδρος της Fed ενώ έχει διδάξει στο Harvard και το London School of Economics. 

Θεωρείται ότι κινείται στη γραμμή του Μπεν Μπερνάρνκι δηλαδή προτιμά να δίνει ώθηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας διατηρώντας χαμηλά επιτόκια παρά να ανησυχεί για τον πληθωρισμό και η υποψηφιότητά της θεωρήθηκε δεδομένη μετά την απόσυρση του πρώην υπουργού Οικονομικών Λάρι Σάμερς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γέλεν θα έχει τη στήριξη μεγάλου μέρους της Γερουσίας.

Ο Ομπάμα εξήρε επίσης τον νυν πρόεδρο της Fed Μπεν Μπερνάνκι, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Μπερνάνκι μια φωνή σοφίας σε μια εποχή αστάθειας της αγοράς και σημείωσε ότι βοήθησε στην ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ μετά τη χειρότερη ύφεση που αντιμετώπισαν έπειτα από τη "Μεγάλη Ύφεση" του 1929.


Πηγή: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *