Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης για την διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2013

Μαζί με τις δυο εκθέσεις philoxenia πραγματοποιηθήκαν και τα δυο συνέδρια της Τοπικής Aαυτοδιοίκησης Αυτά τα δυο γεγονότα ασφαλώς βοηθήσαν και την αγορά της πόλης όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης μετά την επίσκεψη του στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στην Θεσσαλονίκης .

O κύριος Αναστασιάδης παρακολούθησε για δυο ημέρες όλες τις εργασίες των δυο συνεδρίων της ΚΕΔ όπου ήρθε σε επαφή με αρκετούς Δημάρχους των Ελληνικών λουτροπόλεων ,όπως με τον Δήμαρχο Σιντίκης τον δήμαρχο Λέσβου κύριο Βουνάτσο Φωκίωνα Δημήτριο, τον Δήμαρχο Χανιών ,τον δήμαρχο Θέρμης , και αρκετούς Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των Ελληνικών Λουτροπόλεων, όπου αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ανάπτυξη και προβολή του θεραπευτικού μας τουρισμού μέσα και έξω από την Ελλάδα .

Σχετικά με την Διεθνή Έκθεση philoxenia o κύριος Αναστασιάδης επισκέφτηκε τα περίπτερα των λουτρών pozar του Δήμου Αλμωπίας, όπου αντάλλαξαν απόψεις και μάλιστα σε έντονη φιλική συνάντηση με όλο το προσωπικό του περιπτερού με παρόντα τον πρόεδρο των Λουτρών κύριο Γιάννη Ιωαννίδη . Στην συνέχεια επισκέφτηκε το περίπτερο των Λουτρών Σμοκόβου του δήμου Σοφάδων όπου και ζήτησε ενημέρωση από τους αρμοδίους του περιπτερού για την λειτουργία της λουτρόπολης 1ον το θέμα της αναγνώρισης και 2ον λειτουργία της λουτρόπολης κάθε ημέρα και όχι κάθε Σαββατοκύριακο

Ο Πρόεδρος δέχθηκε την πρόσκληση από τον διευθυντή της λουτρόπολης ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα το Δ.Σ θα συνεδριάσει στην παραπάνω λουτρόπολη με στόχο την καλύτερη προβολή του θεραπευτικού τουρισμού της περιοχής

Άλλη επίσκεψη ήταν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αντάλλαξε απόψεις με τον Αντιπεριφεριάρχη Καβάλας κύριο Αρχέλαο Γρανά γιατρό σχετικά με την επένδυση που πρόκειται να γίνει στα προσεχή δυο χρόνια στα λουτρά Ελευθέρων Καβάλας με το αρχικό ποσόν των 8.000.000 εκ ευρώ.

Η συζήτηση ήταν κατατοπιστική στο τι ακριβώς θα κάνει ο νέος επενδυτής με 1ο ένα «Κέντρο Αποκατάστασης Κλινική» και άλλες λουτρικές εγκαταστάσεις εκτός από αυτής την επένδυση ο κύριος Γρανάς τόνισε ότι μπορούν να γίνουν και άλλες επενδύσεις όπως ξενοδοχεία κ.λπ που πιθανόν να ξεπερνούν τα 50.000.000 εκ ευρώ .

Στην συνέχεια ο πρόεδρος επισκέφτηκε και το περίπτερο των Λουτρών Μεθάνων όπου ενημερώθηκε για την πορεία και την λειτουργία αυτής της λουτρόπολης και ευχήθηκε και η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, μιας και δηλώσαν ότι παρά την κρίση η λουτρική περίοδος ήτανε καλή .Επίσκεψη έγινε και στα περίπτερα των Κω και Λήμνου . Τέλος ο πρόεδρος επισκέφτηκε το περίπτερο του ΕΟΤ όπου έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη εμφάνιση του περιπτερού και ευχαρίστησε την διευθύντρια κυρία Τρίχα Περσεφόνη και τους συνεργάτες της για την συνεχή συνεργασία της σχετικά με την προβολή και ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού με μπροστάρη όπως τόνισε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας .

Η επίσκεψη έληξε με την επίσκεψη του προέδρου στο περίπτερο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας όπου αντάλλαξε απόψεις για την συνεργασία των δυο φορέων και όχι στην αντιπαράθεση που δεν βοηθά τον στόχο που είναι η ανάπτυξη και η προβολή του Θεραπευτικού Τουρισμού σε όλους τους τομείς και όχι μονό στην λουτροθεραπεία . Την κλαδική έκθεση philoxenia από πλευράς του Δ.Σ. επισκεφτήκαν και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Σιδηρόπουλος και ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης δημοσιογράφος. Τέλος θέλουμε να τονίσουμε και απλά να θυμίσουμε ότι ο σύλλογος μας για λόγους καθαρά οικονομικούς δεν είχε την δυνατότητα και αυτήν την φορά να έχει και την δική του συμμετοχή στην παραπάνω Διεθνή έκθεση Τουρισμού.

H έκθεση PHILOXENIA αποτελεί την επίσημη εκθεσιακή έκφραση της χώρας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, η οποία για 28 συνεχή χρόνια συμβάλει ουσιαστικά στο επιχειρείν του κλάδου.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *