Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο πρώτος νεκρός του κυπριακού αγώνα: Ο Χαράλαμπος Μούσχος (Σαν σήμερα 15/12)

1966Πεθαίνει, σε ηλικία 65 ετών, ο αμερικανός καρτουνίστας Γουόλτ Ντίσνεϊ και μπαίνει στην κατάψυξη, ελπίζοντας να αναστηθεί στο μέλλον με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

1995Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βαφτίζουν» το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «ευρώ».

1987στην Ιταλία, δικαστήριο του Παλέρμο επέβαλε τη μεγαλύτερη ποινή κατά της σικελικής μαφίας, καταδικάζοντας 19 μαφιόζους, μεταξύ των οποίων και τον αρχηγό τους Μικέλε Γκρέκο, σε ισόβια κάθειρξη. Οι ποινές των υπόλοιπων 319 κατηγορούμενων έφθασαν σχεδόν τα 2.700 χρόνια.


Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 15/12
 
1977 Οι Sex Pistols αναγκάζονται να ακυρώσουν κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις και συναυλίες στην Αμερική, λόγω της απροθυμίας των αμερικανικών αρχών να εκδώσουν visa σε μέλη της μπάντας με ποινικό μητρώο.

1955    Ο Paul Simonon (Paul Gustave Simonon), μπασίστας των The Clash, γεννήθηκε στο Brixton της Αγγλίας. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1976 και παρέμεινε ενεργό μέλος τους για μία περίπου δεκαετία. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Damon Albarn και τους Gorillaz για το άλμπουμ Plastic Beach. Επίσης συμμετέχει στο σχήμα ως μπασίστας.

1944    Ο μεγάλος μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης Glenn Miller (1904-1944) σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο που επέβαινε καταρρίφθηκε πάνω στη Μάγχη, κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί με την ορχήστρα του είχαν 23 Νο1 επιτυχίες, μεταξύ αυτών τα: "In the Mood" (Joe Garland), "Tuxedo Junction" (Joe Garland & Eddie Durham) τα οποία πούλησαν από ένα εκατομμύρια αντίτυπα. Είχε την ικανότητα να "μεταμορφώνει" κλασικές συνθέσεις και να τις κάνει επιτυχίες. Αποκαλείτε και "Βασιλιάς του Swing".
 
Αθλητισμός 15/12
 
 15/12/1998    Σκοτώνονται σε τροχαίο ο πρωταθλητής στο μήκος Douglas De Souza, κάτοχος του ρεκόρ Νοτίου Αμερικής με 8.40 και ο αθλητής του τριπλούν Gustavo Lima Pinto

15/12/1995    Η πρωτοβουλία Bosman αλλάζει τον χάρτη των ευρωπαϊκών σπορ. Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο αντιμετωπίζει κάθε παίκτη ως Ευρωπαίο εργαζόμενο και όχι ως ιδιοκτησία μιας ομάδας καταργώντας τη διάταξη της UEFA που περιόριζε μια ομάδα να έχει 3 ξένους και 2 νατουραλιζέ. Έτσι η UEFA αναγκάζεται να απαλείψει μια σειρά από παραγράφους ως πρώτο δείγμα αποδοχής του τελεσιγράφου της Κομισιόν που λήγει την 1/3/97. Ο Μανώλης Μαυρομμάτης μεταφράζει στα ελληνικά το κείμενο που κυκλοφορεί με τίτλο “Η Επανάσταση στον Ευρωπαϊκό Αθλητισμό”


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *