Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Η βαριά σκιά του «καπετάν Γιώτη» - Ο Χαρίλαος Φλωράκης, η αντίληψή του για τις πολιτικές συμμαχίες και οι σημερινοί επικριτές του

Σαράντα ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 17η Ολομέλεια του ΚΚΕ, στην οποία αναδείχτηκε ο Χαρίλαος Φλωράκης γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Οι χειρισμοί του και οι επιλογές του αποτελούν
αντικείμενο έντασης ανάμεσα στη σημερινή ηγεσία και παλαιότερα στελέχη του κόμματος, ενώ το μακροσκελές κείμενο του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ με τίτλο: «Η πορεία αποκατάστασης του επαναστατικού χαρακτήρα του ΚΚΕ», στο τελευταίο τεύχος της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης (ΚΟΜΕΠ), προσέφερε τροφή στη διαπάλη για την αποτίμηση του ρόλου του.

Αν και ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν κατονομάζεται στο κείμενο της Π.Γ. στην ΚΟΜΕΠ, εντούτοις ασκείται σφοδρή κριτική σε όλα τα πεπραγμένα του κόμματος επί των ημερών της ηγεσίας του.

«Το Πρόγραμμα που επεξεργάστηκε το 9ο συνέδριο του ΚΚΕ (Δεκέμβρης 1973) διατηρεί σοβαρά προβλήματα στρατηγικής» σημειώνεται στο κείμενο, ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται ότι στο 10ο συνέδριο «δεν είχε εκτιμηθεί αντικειμενικά η πείρα της ΕΔΑ και πάνω και σ’ αυτήν την αδυναμία έγινε παρέκκλιση με την ίδρυση του “Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου”». «Η συμμετοχή του Κόμματος σε τέτοιες κυβερνήσεις (συνεργασίας) φούντωσε μέσα στο Κόμμα τον οπορτουνισμό» αναφέρει παρακάτω το κείμενο κατονομάζοντας τον Γρηγόρη Φαράκο.



Πηγη: efsyn.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *