Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δύο ευρώ το στρέμμα ο φόρος στα αγροτεμάχια

Ελάφρυνση του φόρου για τα κτίσματα από 4,5% έως 21%, σε σύγκριση με το φετινό «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, προβλέπει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή, όπως δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Λαζαρίδης διευκρίνισε ακόμη ότι για τα αγροτεμάχια ο φόρος θα είναι γύρω στα 2 ευρώ ανά στρέμμα, 2,2 ευρώ για τα ποτιστικά και 0,5 ευρώ για τα ακαλλιέργητα.


Σε ό,τι αφορά στον νέου τύπου ΦΑΠ, θα έχει αυξημένο αφορολόγητο όριο στα 300.000 ευρώ, από 200.000 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ οι συντελεστές θα είναι χαμηλότεροι σε σύγκριση με τον σημερινό ΦΑΠ.


Όπως δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης, τον συμπληρωματικό αυτόν φόρο θα κληθεί να πληρώσει το 20% του συνόλου των φορολογουμένων.
 
 
πηγη:nautermporiki

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *