Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ντμίτρι Κισελιόφ: Ο σκληροπυρηνικός εκλεκτός του Πούτιν - Ποιος είναι ο δημοσιογράφος που ανέλαβε το νέο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Ροσία Σεγκόντνια».

Ενας σκληροπυρηνικός παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης διορίστηκε σήμερα ως επικεφαλής ενός καινούριου
κρατικού πρακτορείου ειδήσεων από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Κισελιόφ θα ηγηθεί του «Ροσία Σεγκόντνια» το οποίο θα αντικαταστήσει το RIA Νόβοστι, τη μεγαλύτερη ειδησεογραφική υπηρεσία της Ρωσίας, όπως αναφέρεται σε μια διαταγή που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Αναπληρωτής διευθυντής του κρατικού τηλεοπτικού ομίλου της Ρωσίας VGTRK, ο Κισελιόφ έγινε διάσημος ως παρουσιαστής της κυριακάτικης εβδομαδιαίας ειδησεογραφικής εκπομπής του καναλιού Rossia 1, στην οποία επικρίνει δριμύτατα τη Δύση.

Τις τελευταίες εβδομάδες, κατηγόρησε τη Σουηδία ότι υποκινεί διαμαρτυρίες υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία για να εκδικηθεί για τη μάχη της Πολτάβα, το 1709, όταν τα τσαρικά στρατεύματα είχαν νικήσει το σουηδικό στρατό.

Το σαββατοκύριακο, χαρακτήρισε «βαρβάρους» εκπαιδευμένους από τις ΗΠΑ τους ουκρανούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Στη διάρκεια ενός τοκ-σόου τον Αύγουστο, είπε πως θα πρέπει να απαγορευθεί στους ομοφυλόφιλους να δωρίζουν αίμα ή σπέρμα και ότι οι καρδιές τους θα πρέπει να καίγονται σε περίπτωση τροχαίου δυστυχήματος.

Μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια, το RIA Novosti είχε μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο ρωσικό όμιλο διεθνών μέσων ενημέρωσης, προσφέροντας ειδησεογραφικές υπηρεσίες πολυμέσων στα αγγλικά, τα αραβικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά και τα κινεζικά.

Το 2011 το πρακτορείο είχε προϋπολογισμό 109 εκατ. δολάρια. Οι δημοσιογράφοι του RIA λένε πως η διευθύντρια Σβετλάνα Μίρονγιουκ είχε μετατρέψει το πρακτορείο στο πιο ελεύθερο κρατικό μέσο ενημέρωσης της Ρωσίας.

Ο προϋπολογισμός του RIA μειώθηκε σημαντικά το καλοκαίρι, προκαλώντας εικασίες ότι το Κρεμλίνο είναι δυσαρεστημένο από τη συντακτική γραμμή του.




Πηγη: Kathimerini

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *