Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Καζάνι που βράζει η Ν.Δ.

Εντονη δυσφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα για τις απαιτήσεις της τρόικας. Εκρηκτικό το τοπίο στη ΔΑΚΕ μετά τη διαγραφή Κιουτσούκη.

Τα όρια αντοχής του κυβερνητικού σχήματος θα δοκιμαστούν τις δύο επόμενες εβδομάδες, με τον φόρο των ακινήτων και την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες από την τρόικα, που δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τις πολιτικές συνθήκες, και την ίδια ώρα από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που δείχνουν να μην αντέχουν άλλα μέτρα, προκαλούν ισχυρούς τριγμούς που φτάνουν πλέον μέχρι τις κομματικές βάσεις των κυβερνητικών εταίρων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ν.Δ., μετά την παρέμβαση του επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσούκη, ο οποίος κάλεσε κατ’ ουσίαν τους βουλευτές του κόμματος να ανατρέψουν την κυβέρνηση και διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Οργάνωσης, σε μια διαδικασία που προδιαγράφεται θυελλώδης, καθώς πολλά συνδικαλιστικά στελέχη ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν τη διαγραφή Κιουτσούκη και να εγείρουν ζήτημα κατά της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Η κατάσταση στον συνδικαλιστικό τομέα της Ν.Δ. είναι ενδεικτική της γενικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Συγγρού με το τελευταίο πακέτο μέτρων, που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Οι προσεκτικές βολές του γραμματέα της Κ.Ε. Ανδρ. Παπαμιμίκου προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, την προηγούμενη εβδομάδα, δεν στάθηκαν ικανές να εκτονώσουν τη συσσωρευμένη γκρίνια που υπάρχει στο κόμμα. Ούτε και οι προσωπικές επιθέσεις των βουλευτών στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.



Πηγη: efsyn

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *