Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σοκ: Σκληρές εικόνες από το θανατηφόρο ναρκωτικό krokodil (pics)

Πριν από περίπου μία δεκαετία, οι Ρώσοι γιατροί άρχισαν να παρατηρούν περίεργες πληγές στο σώμα κάποιων ναρκομανών. Κομμάτια σάρκας που γίνονταν μαύρα, όπως το δέρμα του κροκόδειλου. Δεν τους πήρε πολύ για να ανακαλύψουν την αιτία.


Οι ασθενείς είχαν αρχίσει να κάνουν ενέσεις με ένα νέο ναρκωτικό το οποίο αποκαλούσαν krokodil. Τα βίντεο που δείχνουν τις συνέπειες της ουσίας που «τρώει τις σάρκες»- δεζομορφίνη όπως ονομάστηκε όταν άρχισε να χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους το 1932- σύντομα έγιναν viral στο διαδίκτυο. Πλέον, γίνονται γνωστές οι ανατριχιαστικές ιστορίες για αυτή τη φρίκη που έχει επεκταθεί στον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, η δίωξη ναρκωτικών φοβάται πως η «επιδημία» του krokodil γνωρίζει απίστευτη έξαρση. Παρότι είναι γνωστές οι τρομακτικές συνέπειές του, οι χρήστες δεν πτοούνται. Και το χειρότερο είναι πως μπορούν οι ίδιοι να το φτιάξουν εύκολα. Το «μαγειρεύουν» χρησιμοποιώντας συστατικά και εργαλεία που παίρνουν από ένα απλό φαρμακείο.

Το βασικό συστατικό, η κωδεΐνη- ένα οπιούχο- πωλείται στις περισσότερες χώρες χωρίς συνταγή. Την αναμιγνύουν με άλλα συστατικά, όπως διαλυτικό μπογιάς, ή υδροχλωρικό οξύ ή κόκκινο φώσφορο που βρίσκουν ξύνοντας απλά τα πλαϊνά των κουτιών από σπίρτα. Το αποτέλεσμα είναι μία ουσία που μιμείται την ηρωίνη, αλλά με πολύ μικρότερο κόστος όπως γράφει το Time.

Οι ναρκομανείς όμως πληρώνουν ακριβά τον εθισμό τους. Με κάθε ένεση, τα αιμοφόρα αγγεία εκρήγνυνται και ο ιστός γύρω από το σημείο νεκρώνεται, πέφτοντας πολλές φορές σε κομμάτια. Η συνήθης διάρκεια ζωής ενός χρήστη της ουσίας είναι 2-3 χρόνια.

Η δραματική κατάσταση φαίνεται και στις φωτογραφίες του Εμάνουελ Σατόλι. Ο Ιταλός παρακολουθούσε μία ομάδα Ρώσων χρηστών του krokodil, που έφτιαχναν το ναρκωτικό στο σπίτι. Το αποτέλεσμα της δουλειάς του ήταν σοκαριστικό.


































 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *