Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Κ.Μητσοτάκης: Κοντά στο στόχο για 4.000 απολύσεις - Σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάργηση ΝΠΙΔ



Την εκτίμηση ότι πριν την επίσκεψη της τρόικας θα έχουν μπει σε διαθεσιμότητα περίπου 9.000 εργαζόμενοι από τον ΕΟΠΥΥ και ότι θα επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων εντός του 2014 (καθώς θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το κλείσιμο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε σχεδόν πετύχει τον στόχο των 4.000 απολύσεων. Συνυπολογίζοντας απολύσεις από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες, με νομοσχέδιο που θα φέρει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν θα υπάρξει απόκλιση από τον στόχο. Με το νομοθέτημα που επεξεργαζόμαστε θα καταργούνται φορείς τους οποίους δεν χρειαζόμαστε και αναγκαστικά οι εργαζόμενοι εκεί θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο. Είναι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο ή το αντικείμενό τους μπορεί να ασκηθεί από άλλη υπηρεσία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε και άλλες παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων ημερών, για την κατάργηση της γραφειοκρατίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα καταργηθούν οι επικυρώσεις δικαιολογητικών (που γίνονταν από τα ΚΕΠ) και θα επιστρέψουν στα ΚΕΠ άλλες υπηρεσίες όπως η παροχή πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας.

Διαβεβαίωσε ότι οι όποιες προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ με προτίμηση στους ήδη επιτυχόντες, ενώ για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου είπε ότι θα υπάρξει υποχρεωτική κατάταξη, ώστε να μην αξιολογούνται όλοι με άριστα όπως συμβαίνει σήμερα.



Πηγη: enet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *