Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Πανεδεσσαϊκός - Εύαθλος Πολυκάστρου 63-59

Ο Δημητρόπουλος με την έξυπνη τοποθέτηση του σώματος του στο τέλος του κανονικού αγώνα, ανάγκασε σε λάθος την επαναφορά των φιλοξενουμένων κλέβοντας την μπάλα και μετουσιώνοντας το "δώρο" σε καλάθι και φάουλ.
Με την ευστοχία του στην ελεύθερη βολή έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του να διεκδικήσει από την αρχή ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο.

Πού κρίθηκε ο αγώνας:


Μετά το λάθος που οδήγησε σε παράταση τον αγώνα, οι παίκτες του Εύαθλου δεν είχαν την ψυχραιμία να αντιδράσουν, κάνοντας "παιδαριώδη" λάθη και στο έξτρα πεντάλεπτο. Ο Πανεδεσσαϊκός δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί παίζοντας έξυπνα, κερδίζοντας φάουλ που μετέτρεψε σε εύστοχες βολές επικράτησε απέναντι στον πρωτοπόρο.


Ο αγώνας:


Ο Πανεδεσσαϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα επιβάλλοντας το ρυθμό του και με τους Δαφνή, Θεοδώρου και Χατζηχαρίση να αποδίδουν εξαιρετικά προηγήθηκε με 24-14 στο 1ο δεκάλεπτο με τον Ημερίδη να "παλεύει" μόνος του επιθετικά και να προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ. Η ομάδα του Πολυκάστρου βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει τα ατού των γηπεδούχων στο 2ο δεκάλεπτο και κατάφερε να μειώσει το σκορ, με τον Πούλο να δίνει επιθετικές ανάσες με οκτώ συνεχόμενους πόντους και το ημίχρονο να λήγει 34-29.

Η επανάκαμψη των φιλοξενουμένων ολοκληρώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο(08-16), όπου ο Ημερίδης βρήκε και άλλους συμπαραστάτες στο σκοράρισμα με τον Πανεδεσσαϊκό να προβληματίζει με το επιθετικό του παιχνίδι και να μένει πίσω στο σκορ 42-45. Οι κακές επιλογές στην επίθεση συνεχίστηκαν για τον Πανεδεσσαίκό και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Εύαθλο να αρχίζει να "χτίζει" μία διαφορά πόντων που έφτασε και στο +6(45-51) στο τελευταίο δίλεπτο με το παιχνίδι να μοιάζει να φαίνεται χαμένο όχι τόσο λόγω της διαφοράς όσο της εμφάνισης των πράσινων.

Στο σημείο εκείνο ο Αρβανιτάκης αντέδρασε για την ομάδα της Έδεσσας με προσωπική προσπάθεια μειώνοντας σε 47-51, ο Εύαθλος ευστόχησε στη μία ελεύθερη βολή στο φάουλ που κέρδισε, δίνοντας τη δυνατότητα στον Τσάμη με μακρινό δίποντο να μειώσει σε 49-52. Τραγικό λάθος από τους φιλοξενούμενους στην επαναφορά, με τον Δημητρόπουλο να διαβαζει τη φάση και μετά από κλέψιμο, με καλάθι και φάουλ του Ημερίδη να ισοφαρίζει σε 52-52 και να στέλνει τον αγώνα στην παράταση. Στην παράταση η ομάδα του Γιώργου Χασάπη εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων της, κλείδωσε αμυντικά τον Ημερίδη και με ένα επιμέρους σκορ 11-07 επικράτησε με το τελικό 63-59.


Κριτική:


Μεγάλη προσπάθεια και μαχητικότητα από όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν απέναντι στην πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος, με την οποία συγκατοικούν πλέον με μειονέκτημα στη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Εξαιρετικός για άλλον ένα αγώνα ο Θεοδώρου σε άμυνα και επίθεση, με τον Δημητρόπουλο να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και να δίνει πολύτιμες βοήθειες. Βοήθησαν Χατζηχαρίσης και Δαφνής επιθετικά, με τους Τσάμη και Αρβανιτάκη να δείχνουν της εμπειρία τους στο σημείο που η μπάλα "έκαιγε" και με κρίσιμα καλάθια στο τέλος ώθησαν τον Πανεδεσσαϊκό στην ολική επαναφορά. Εξαιρετική η διαιτησία των Παπαδόπουλου, Μητώνα.


Επόμενος αγώνας για τον Πανεδεσσαϊκό την 11/01/2014 και ώρα 20:00 στο Δ.Α.Κ. Νάουσας απέναντι στον ισχυρό Ζαφειράκη Νάουσας ο οποίος είναι συνδιεκδικητής της πρώτης θέσης. Με νίκη η ομάδα του Πανεδεσσαϊκού αποκτάει ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος, το οποίο δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα Play off για την άνοδο στη Γ' Εθνική κατηγορία.



Διαιτητές:(Παπαδόπουλος Θ., Μητώνας Γ.)


Δεκάλεπτα: 1ο(24-14), 2ο(10-15)34-29 ημίχρ. , 3ο(08-16)42-45, 4ο(10-07)52-52 καν. αγών., παρ.(11-07) 63-59 τελικό.


Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(Χασάπης): Χρήστου, Χατζηχαρίσης 16(1 τριπ.), Θεοδώρου 10, Δημητρόπουλος 8(1), Σταμπουλής, Κληντσάρης, Τσάμης 4, Αρβανιτάκης 12(1 τριπ.), Δαφνής 11(1 τριπ.), Τακατζόγλου, Στρέπκος 2, Γεωργιάδης.


Εύαθλος(Ακριτίδης): Σιώπκας, Ημερίδης 24(2 τριπ.), Πολυχρονίδης 6(2 τριπ.), Ζεμπεκίδης, Κουλούκης, Παπαδόπουλος 8, Πούλος 13, Λέφας, Τσιτουρούδης, Γκαντίδης, Καραστογιάννης, Κουτούλας 8(1 τριπ.).

https://www.facebook.com/PraktoreioPropoAugoustakesAthanasios


πηγη:karatzova.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *