Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

600€ σε κάθε οικογένεια που επλήγη από το σεισμό

600€ σε κάθε οικογένεια που επλήγη από το σεισμόΜόνο μια υπεύθυνη δήλωση χρειάζεται από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που επλήγησαν από το σεισμό για να πάρουν το επίδομα της άμεσης επισκευής των ζημιών.

Το πακέτο στήριξης προς τους πληγέντες της Κεφαλονιάς θα διατεθεί άμεσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχαλάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, σημειώνοντας πως θα χρειάζεται μόνο υπεύθυνη δήλωση των δικαιούχων, και κατόπιν θα πραγματοποιούνται έλεγχοι για το αληθές των στοιχείων.

Όπως είπε θα εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα με τους πληγέντες από τις πλημμύρες στα Δωδεκάνησα. Όσον αφορά στις εργασίες αποκατάστασης, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι υπάρχουν δυο κομμάτια, το ένα αφορά και το άλλο «θα το δούμε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων». Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν η βοήθεια θα δοθεί με άτοκα δάνεια.
Με απόφαση της κυβέρνησης, το υπουργείο Εργασίας παρέχει οικονομική ενίσχυση 100 χιλιάδων ευρώ στους δήμους Κεφαλονιάς και άλλες 100.000 ευρώ Ιθάκης για τους άμεσα πληγέντες. Επίσης, αναστέλλεται για 3 μήνες η υποχρέωση καταβολών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης για Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Παράταση σε όλες τις βεβαιωμένες οφειλές και τις φορολογικές δηλώσεις για ένα τρίμηνο έδωσε και το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, χθες η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε την αναβολή για ένα μήνα των τρεχουσών υποχρεώσεων των κατοίκων του νησιού, ενώ όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, εντός της ημέρας συνεδριάζει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα.





Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *