Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ήρθε το e - παράβολο !

Σε πλήρη παραγωγική λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία της εφαρμογής με παράβολα του υπουργείου "Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων" πλέον στην εφαρμογή "e-Παράβολο" εντάσσονται και φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ακόμη, μέσω του "e-Παράβολο" θα καταβάλονται παράβολα και για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας (Σεπτέμβριος 2013 -Ιανουάριος 2014) έχουν εκδοθεί 100.000 ηλεκτρονικά παράβολα και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη 52.000 παράβολα στις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών.

Στις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ από την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2014 θα δοθεί η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για την πληρωμή του e-παραβόλου και ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει άμεσα το ηλεκτρονικό παράβολο στον Φορέα.

Για την χορήγηση ηλεκτρονικού παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) επιλέγοντας από τις "Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις" τη σχετική εφαρμογή "e-Παράβολο". Τα e-παράβολα είναι διαθέσιμα για κατάθεση στον αντίστοιχο φορέα δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή τους.













ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *