Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Τατσόπουλος

Σε βελούδινο διαζύγιο οδηγήθηκε η σχέση ΣΥΡΙΖΑ- Τατσόπουλου, με τον δεύτερο να διατηρεί τη βουλευτική του ιδιώτητα και πλέον ως ανεξάρτητος βουλευτής να συμπορεύεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε το απόγευμα κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε καλό κλίμα. Όπως διεφάνη, οι δύο πλευρές αποφάσισαν κοινή συναίνεση το "διαζύγιο", μετά και την κίνση του βουλευτή να θέσει από την Πέμπτη την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα.

Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ, ο κ. Τατσόπουλος έκανε λόγο για "αμοιβαία ανακούφιση" που προκάλεσε η παραίτηση του.

Πρόσθεσε ότι υπήρχε "συνωμοσιολαγνεία" εις βάρος του, και πως έβλεπε ότι "κάποιοι με αντιμετώπιζαν εχθρικά ως δούρειο ίππο".

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν αναιρεί τίποτα από όσα είχε πει για τη 17Ν, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν τις ιδέες των τρομοκρατών.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν αποκλείει τίποτα για το μέλλον. Πρόσθεσε δε ότι θα προσπαθήσει και θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Πολιτική αποδοκιμασία


Νωρίτερα, ο κ. Τατσόπουλος είχε δεχθεί την πολιτική αποδοκιμασία από το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε:


http://admin.nooz.gr/Uploads/Tatsopoulossss3322.jpgΣε σχέση με το ζήτημα που ανέκυψε από τη δημόσια έκφραση απόψεων του βουλευτή μας, Π. Τατσόπουλου, που δημιουργούν συνειδητά ή ασυνείδητα σύγχυση και δίνουν έδαφος για τη στοχοποίηση κοινωνικών αγωνιστών και πολιτικών στελεχών του κόμματος με την οποία επιχειρεί το επικοινωνιακό χαλκείο της ΝΔ τη συσχέτιση της Αριστεράς με την τρομοκρατία, επισημαίνουμε:

- Τη σαφή πολιτική αποδοκιμασία αυτής της στάσης
, όπως άλλωστε εκφράστηκε αμέσως και με δηλώσεις του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

- Την επιμονή μας στην πιστή τήρηση των δημοκρατικών αρχών
λειτουργίας και του συντροφικού διαλόγου, με την ταυτόχρονη απόρριψη στάσεων που, αντί της συζήτησης όλων των απόψεων μέσα στις διαδικασίες της ΚΟ, προκρίνουν συστηματικά τη δημόσια και «επί παντός του επιστητού» έκφραση προσωπικών θέσεων αντίθετων προς αυτές που συλλογικά επεξεργαζόμαστε.

- Επίσης, ασκούμε αυστηρή κριτική προς οποιαδήποτε υβριστική
και απαξιωτική δημόσια τοποθέτηση βουλευτή μας, η οποία προφανώς αντιστρατεύεται το κλίμα αλληλεγγύης και την κουλτούρα του χώρου μας. Άλλωστε, επ’ αυτών των θεμάτων, η ΚΟ θα συζητήσει στην προσεχή συνεδρίασή της με θέμα τον Κανονισμό λειτουργίας και την εφαρμογή του.

- Τέλος, μας είναι αδιανόητη και έξω από τις αξίες μας
η διαθεσιμότητα της παραίτησης από την Κ.Ο., όταν αυτή δεν συνοδεύεται και από την διάθεση της βουλευτικής έδρας υπέρ του κόμματος".

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -εξερχόμενος από την αίθουσα- δήλωσε: "Δεν διαγράφουμε κανέναν, αλλά δεν κρατάμε και κανέναν με το ζόρι".


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατσόπουλος δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεργαζόμενος.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερά ενοχλημένη μετά τις δηλώσεις του βουλευτή ότι "υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες των ανθρώπων της 17 Νοέμβρη".

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου

http://admin.nooz.gr/Uploads/tatsopoulos10100099001.jpg"Στη διάθεση Τσίπρα η παραίτηση μου"


"Έχω θέσει στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την παραίτηση μου", δήλωσε την Πέμπτη -μέσω ΣΚΑΙ και Facebook- ο κ. Τατσόπουλος, μετά τον καταιγισμό των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τη δήλωση του σχετικά με τη 17Ν.

"Εάν πιστεύουν οτι είμαι επιζήμιος για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος έχει τη διακριτική ευχέρεια να δεχθεί την παραίτηση μου", είπε, γνωστοποιώντας ότι θα κρατησει την έδρα, καθώς "δεν έχω κάνει κάτι προβοκατόρικο για τον ΣΥΡΙΖΑ".

Ο κ. Τατσόπουλος ήταν εμφανώς ενοχλημένος από την εσωκομματική θύελλα αντιδράσεων που προκληθηκε για το πρόσωπο του, με αποκορύφωμα το άδειασμα του από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Π. Σκουρλέτη.

Ο Β. Διαμαντόπουλος έγραψε μάλιστα στο Facebook: "Είχα πει παλιότερα πως πρόκειται για μαλ@κ@ ή προβοκάτορα, είχα φτάσει να τείνω προς το δεύτερο, μετά και από το αποψινό είμαι σίγουρος για το δεύτερο".

"Δεν θα απολογηθώ σε αυτόν τον απίθανο τύπο για τις δημόσιες μου απόψεις", απάντησε ο κ. Τατσόπουλος.

"Δεν θελω να φύγω, αλλά δεν μπορώ να ανεχθώ έναν τέτοιο πόλεμο. Δεν είμαι αποδιοπομπαίος τράγος κανενός", πρόσθεσε.
Νωρίτερα σε σχόλιο του στο Facebook είχε γράψει:



Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαφώνησε με τις αιτιάσεις εναντίον του κ. Τατσόπουλου, δηλώνοντας ότι τάσσεται εναντίον της διαγραφής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο Γ. Μηλιός είχε δηλώσει: "Η ανοχή και η κάλυψη απέναντι σε ανθρώπους που μας εκπροσωπούν στη Βουλή πρέπει να λάβει τέλος. Με βαριά καρδιά και νου κυρίως τους υπερασπιστήκαμε για το γενικότερο καλό. Το γεγονός ότι δεν είναι καν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρκετό. Έχουμε πολύ σοβαρότερα να κάνουμε από το να καλύπτουμε δημοσίως τα άστοχα και εκτός γραμμής πυροτεχνήματα".

Τις δηλώσεις Τατσόπουλου αποδοκίμασε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha παρατήρησε ότι ο Π. Τατσόπουλος "μιλά άστοχα για πράγματα που δεν ξέρει αλλά, όπως ο ίδιος λέει, φαντάζεται με παραδοξότητες και "λογικά" άλματα".

"Κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία", πρόσθεσε.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, έγραψε στο Twitter: "Ο Π. Τατσόπουλος λέει αλήθειες που πονάνε. Για αυτό ενοχλεί τόσο. Μπράβο για τη γενναιότητά του! Η αριστερά και η χώρα έχει ανάγκη τη φωνή του".

Οργή Τατσόπουλου για τη "μονταζιέρα της ΝΔ"

http://admin.nooz.gr/Uploads/tatsopoulos1911132.jpgΔιευκρινίσεις έδωσε για τις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης στις δηλώσεις τους στον ΣΚΑΪ είχε κάνει λόγο για την ύπαρξη, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, "περιθωριακών απόψεων ανθρώπων που μπορεί να συμφωνούν με τις ιδέες -και όχι με τις πράξεις- των τρομοκρατών".

Συμπλήρωσε πως στην αρχική δήλωσή του είχε τονίσει πως τέτοιου είδους περιθωριακές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ, ονοματίζοντας το ΔΙΚΤΥΟ 21, τον κ. Κρανιδιώτη και τον κ. Λαζαρίδη, για τους οποίους εκτιμά πως πρεσβεύουν ακροδεξιές απόψεις.

Συνεχίζοντας τις διευκρινίσεις, σημείωσε πως η "μονταζιέρα" εσκεμμένα παραποίησε τα λεγόμενά του για να συνδέσει, με λαϊκίστικο τρόπο, τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

"Η μονταζιέρα άναψε φωτιές, είναι πυρομανής. Υπάρχουν πολλές παραποιήσεις και λασπολογίες στην υπόθεση. Η ΝΔ προσπαθεί να περάσει ως αλήθεια μερικά που δεν ισχύουν", δήλωσε και συνέχισε:


"Η ΝΔ εδώ κι έναν χρόνο, από τότε που βλέπει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αύριο κυβέρνηση, προσπαθεί να περάσει την ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία. Ε, λοιπόν δεν έχει την παραμικρή σχέση.

Σχέση με την τρομοκρατία είχαν ή έχουν σε άλλες χώρες τα στρατιωτικά τμήματα κάποιων πολιτικών κομμάτων όπως η ΕΤΑ, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες κτλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτιάξει στρατιωτικά τμήματα".


Προσέθεσε πως αμέσως μετά τη δίκη τής 17Ν και μέχρι σήμερα, μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης έχει συμπάθεια αν όχι για τη 17Ν, τουλάχιστον για την αυτοδικία.

Και διευκρίνισε: "Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μερίδα πιο “εκλεπτυσμένων” συμπαθούντων, αυτών που χαρακτηρίζουν τους τρομοκράτες ως “πολιτικούς κρατούμενους”. Εγώ ξέρω ότι πολιτικός κρατούμενος είναι αυτός που καταδικάστηκε για τις ιδέες του, για τα “πιστεύω” του. Αυτοί δεν μπήκαν φυλακή για τις ιδέες τους, αλλά για τις δολοφονίες που διέπραξαν.

Το να σκοτώσουν 23 ανθρώπους στον δρόμο πισώπλατα, σε αυτό δεν βρίσκω τίποτε ηρωικό και επαναστατικό, καμία πολιτική πράξη. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή επειδή δολοφόνησαν...".

Και επέμεινε: "Όσοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μιλάνε για πολιτικούς κρατούμενους είναι φωνές στο περιθώριο, γραφικές και απομονωμένες, ιδίως μέσα σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΡΟΖΑ για παράδειγμα, είναι μια συνιστώσα του κόμματος αλλά εν τέλει δεν έχει καμία σημασία. Πλέον μάλιστα έχει αυτοδιαλυθεί. Το να υπάρχουν ένας-δύο άνθρωποι που εκφράζουν απόψεις περιθωριακές, δεν σημαίνει πως αυτομάτως έχουν γίνει κεντρική γραμμή, κεντρική σημασία, για την πολιτική γραμμή του κόμματος".

πηγη:nooz

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *