Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Eπιβίωσαν για πρώτη φορά εξάδυμα που γεννήθηκαν στο Κέιπ Τάουν (Σαν σήμερα 11/1)

1997στη Βουλγαρία, η κυβέρνηση απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, που ζητούσαν οι διαδηλωτές στη Σόφια και οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Βουλή. Η πολιορκία και κατάληψη της Βουλής τερματίστηκε μετά από επέμβαση της αστυνομίας, με 97 τραυματίες.

1996στην Ιταλία, την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός Λαμπέρτο Ντίνι και ο πρόεδρος Σκάλφαρο την αποδέχθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ή τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

1915Η βρετανική κυβέρνηση με επίσημη διακοίνωση προς την Ελλάδα την προσκαλεί να πολεμήσει στο πλευρό των Συμμάχων. Στη διακοίνωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά λόγος για παραχωρήσεις εδαφών της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 11/1
 
1964
Το θρυλικό κλαμπ The Whisky-a-Go-Go ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά. Το κλαμπ βρίσκεται στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια και πραγματοποίησαν εκεί τις πρώτες τους παραστάσεις μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας δισκογραφίας. The Doors, Pink Floyd, Jimi Hendrix, The Kinks, The Who, Cream, Led Zeppelin, Frank Zappa, Roxy Music, The Police, Ramones, Blondie, Nirvana, Metallica και Oasis είναι μερικά από αυτά… Το Whisky a Go Go έκλεισε προσωρινά τις πόρτες του το 1982 για να ξανανοίξει το 1986 στην σημερινή του μορφή, σαν “four-wall” κλαμπ.
 
1967
Ο Jimi Hendrix αρχίζει την ηχογράφηση του τραγουδιού “Purple Haze”. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Songs of All Time” βρίσκεται στην 17η θέση.




 
Αθλητισμός 11/1
11/1/2011    Ο Milan Ercegan, πρόεδρος για 30 χρόνια (1972-2002) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) και επίτιμος πρόεδρός της, πεθαίνει σε ηλικία 95 ετών

11/1/2008    Ο Νεοζηλανδός ορειβάτης και εξερευνητής Sir Edmund Percival Hillary πεθαίνει σε ηλικία 88 ετών. Στις 29/5/1953, σε ηλικία 33 ετών, μαζί με τον Tenzing Norgay από το Νεπάλ, ήταν οι πρώτοι ορειβάτες που έφτασαν στην κορυφή του Έβερεστ, μέλη της ένατης Βρεταννικής αποστολής στο Έβερεστ με αρχηγό τον John Hunt.

11/1/2005    Πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, μετά από σύγκρουση στην 11η διαδρομή του Ράλλυ του Ντακάρ ο Ιταλός οδηγός μοτοσικλέτας Φαμπρίτσιο Μεόνι, σε ηλικία 48 ετών, που είχε νικήσει στον συγκεκριμένο αγώνα το 2001 και το 2002. Ο αγώνας δεν συνεχίζεται προς τιμή του.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 
ΠΗΓΗ: galanissportsdata/patris/sansimerastimousiki

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *