Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο ναζιστικός φασισμός "κουμπώνει" με τον αριστερίστικο φασισμό αφού και οι δυο δεν σέβονται το διαφορετικό

Του π. Δημητρίου Θεοφίλου

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, είχα αναφερθεί στη έλλειψη αντίδρασης, όσων σιωπούν ενοχικά αναφορικά με το ζήτημα του ναζιστικού φασισμού, σήμερα αναφέρομαι στον φασισμό των εκσυγχρονιστών αριστεριστών, που επιχειρούν να μιλήσουν για έναν καινούργιο ουτοπικό κόσμο, χρησιμοποιώντας τσιτάτα, λεζάντες και μυθολογικά αυτονόητα, ξεπερασμένα από την ιστορία και καταδικασμένα από τις κοινωνίες.

Ο φασισμός όπου και αν αυτός συναπαντιέται, καλό είναι οι πολίτες να του «πατούν το κεφάλι» εγκαίρως, πριν αυτός γεννήσει τα «αυγά» του, στα μυαλά και στις ψυχές τους. Αφού φασισμός είναι να αρνείσαι να ανεχτείς τον διαφορετικό, να ειρωνεύεσαι και να διασύρεις την όποια πίστη και ιδεολογία του άλλου, να μην αντέχεις στη κριτική, να υπεκφεύγεις και να παρουσιάζεις σαν απόλυτη αλήθεια την τραγικά αποτυχημένη, προσωπική σου αφήγηση ζωής.

Έτσι κάποιοι κομπασμένοι νεροκουβαλητές της παγκοσμιοποιημένης αντίληψης για διαχείριση των κοινωνιών και των λαών τους, ως φάρμες χειραγωγούμενων αλόγων βιολογικών και μόνο υπάρξεων, επιχειρούν σήμερα να εισβάλουν ανίερα και αδιάκριτα στη ζωές μας, καταστρέφοντας παράδοση και ταυτότητα, έτσι ώστε να γίνουμε απόλυτα χειρίσιμοι στα όποια σχέδια παρασκηνιακά, εξυφαίνονται για την εξ' ολοκλήρου αλλοτρίωση και των εξανδραποδισμό οσίων και ιερών, που ανέκαθεν αποτελούσαν διαχρονικά σημεία αναφοράς και ταυτόχρονα καταφύγια στις συμφορές μας.

Θα μπορούσε κάποιος καλοπροαίρετα να αναρωτηθεί, αν η λεγόμενη σάτιρα, θα ήταν δυνατόν να περιλαμβάνει την οικογένεια κάποιων, που με άνεση διακωμωδούν τα πάντα, και να σατιρίζεται με εξευτελιστικό και χυδαίο τρόπο, ο πατέρας τους, η μητέρα τους, η αδελφή, τα παιδιά και οι πρόγονοί τους. Πως θα αντιδρούσαν; Πως θα ένοιωθαν;

Τελικά τι ακριβώς επιδιώκουν όλο αυτοί οι νεοφανείς γραφικοί «εκσυγχρονιστές», του τίποτα, την αποστροφή, τον διχασμό, τον αποτροπιασμό ή την καταφρόνια;

Άνθρωποι, οι περισσότεροι εξ' αυτών άγευστοι δουλειάς, πείρας ζωής «πιτσιρικάδες» άκαπνοι, του καναπέ, της καφετέριας, του χαβαλέ, του facebook και του twitter, απίστευτοι τύποι που μέχρι προσφάτως δεν τους γνώριζε ούτε ο «περιπτεράς» της γειτονιάς τους, εισέπραξαν τη λαϊκή δυσαρέσκεια με την απονενοημένη ψήφο κάποιων πολιτών, και αυτό τους έδωσε μια απίστευτη αλαζονεία και έπαρση, στη εικονική, ψεύτικη, κατευθυνόμενη και φαυλοκρατούμενη «δημοκρατία» τους, μιας δημοκρατίας που έχει πολύ κοντά πήλινα πόδια και η οποία είναι αναγκασμένη να κάνει συχνές λοβοτομές, για να ανέχεται το «μαρτύριο» της ύπαρξής της.

Μια ψήφος ουσιαστικά διαμαρτυρίας, που τους έδωσε την ευκαιρία έκφρασης ενός παραληρηματικού λόγου, ανάμικτου υστερίας μειονεξίας και συμπλεγματισμού, απωθημένων βιωμάτων του πριν, που βρήκαν την ευκαιρία να εκτιναχθούν ανερμάτιστα, όπως τα λύματα από τους κορεσμένους υπονόμους.

Τέτοια πυγμαία απόλυτα συστημικά ανθρωπάκια λοιπόν, τολμούν και σηκώνουν το νανώδες ανάστημά τους, μπροστά σε θεσμούς αιώνων επιχειρώντας την γελοιοποίησή τους, στερούμενοι οι ίδιοι βασικών αρχών και κανόνων σεβασμού προς την διαφορά, ανοχής για το αλλιώτικο και πουλώντας ταυτόχρονα φτηνά εκδουλεύσεις και δουλοπρέπεια στο όποιο εισαγόμενο πολιτισμικό και θρησκευτικό «φρούτο» σκληρού φονταμενταλισμού και πολιτικής σχιζοφρένειας που αυτή τη στιγμή παράγει και εξάγει προς δυσμάς το πολιτικό ισλάμ, με τις όποιες φασιστοειδείς παραλλαγές του.

Αν δεν υπάρξει ταχεία αντίδραση ανάσχεσης από την κοινωνία αυτού του τσουνάμι αηθών προκλήσεων, αν δεν μπούνε όρια ελευθερίας και σεβασμού στο διπλανό, πολύ φοβάμαι πως η πόρτα του «φρενοκομείου» που ήδη χάσκει αφύλακτη, θα ανοίξει διάπλατα, με ανυπολόγιστους κινδύνους για την κοινωνία και την μετάλλαξή της σε ζούγκλα δίποδων ανθρωποειδών.

Ο ναζιστικός φασισμός παραπληρωματικά «κουμπώνει» με τον αριστερίστικο φασισμό, αφού και οι δυο δεν σέβονται τον διαφορετικό από αυτούς άνθρωπο και ο καθένας με τον δικό του, απόλυτα μανιχαϊκό τρόπο, θέλει να τον εξαφανίσει. 
 


Πηγή: amen.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *