Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Βαμβάκι : Πότε θα πληρωθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση

Με τον ίδιο τρόπο που δινόταν µέχρι τώρα η συνδεδεµένη ενίσχυση βάµβακος, θα δοθεί και φέτος, αφού δεν έχουν τεθεί ακόµα σε εφαρµογή οι ρυθµίσεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Το ίδιο θα ισχύσει και για το βαµβάκι που θα σπείρουν οι καλλιεργητές
φέτος την Άνοιξη.


Σύµφωνα µε τη διαδικασία που ακολουθεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάθε χρόνο στις 31 Ιανουαρίου κλείνει το σύστηµα για την καταχώρηση παραδόσεων βάµβακος στα εκκοκκιστήρια, που σηµαίνει και τυπικά τη λήξη της περιόδου συγκοµιδής. Ανάλογα µε τα στρέµµατα που έχουν δηλωθεί στο ΟΣ∆Ε του 2013 και τις ποσότητες, θα πληρωθεί και η συνδεδεµένη ενίσχυση στο τέλος του επόµενου µήνα.

Σύµφωνα µε στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, περισσότερα από 845 εκατ. κιλά βάµβακος, έναντι των 777.246.402 κιλών πέρυσι, έχουν παραδοθεί µέχρι σήµερα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι παραδοθείσες ποσότητες να υπερβούν τα 850 εκατ. κιλά.
Η φετινή, καλή χρονιά οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στο γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκαν ασθένειες που να προσβάλλουν το προϊόν. 

Επιπροσθέτως, ενώ κατά την περσινή εκκοκκιστική περίοδο καλλιεργήθηκαν περισσότερα στρέµµατα (κατά 400.000), η απόδοση ήταν σηµαντικά µικρότερη έναντι της φετινής. Συγκεκριµένα, το 2013 σπάρθηκαν συνολικά 2.470.571 στρέµµατα και το 2012 2.853.512 στρµ.






ΠΗΓΗ: agronews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *