Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου Φιλόζωων Έδεσσας

Το πρωί της Δευτέρας 20/1/2014 η πενταμελής επιτροπή του Δήμου Έδεσσας, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μετέβη στον οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που
επικρατεί σε σχέση με την παρουσία των αδέσποτων σκύλων.



Το βράδυ της ίδιας ημέρας μέλη του συλλόγου μας έγιναν αυτόπτες μάρτυρες στο εξής περιστατικό: ΙΧΕ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι Π.Μ. 54 ετών και Ι.Π. 20 ετών, κάτοικοι Νέου Αγίου Αθανασίου, έγιναν αντιληπτοί ενώ έριχναν τροφές (κρέας) εμποτισμένες με δηλητήριο, με προφανή σκοπό να θανατώσουν τα αδέσποτα του οικισμού. 


Σημειωτέον ότι το φαινόμενο θανάτωσης των αδέσποτων με "φόλα" είναι πολύ συχνό στη συγκεκριμένη περιοχή. Οι αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν άμεσα το σύλλογό μας και το Α.Τ. Άρνισσας, το οποίο ανταποκρίθηκε μεν στο κάλεσμα, όχι όμως και στην αυτόφωρη διαδικασία. 


Ειδικότερα, αν και τα ονόματα των δραστών δόθηκαν στην αστυνομία επί τόπου και κατατέθηκαν ενόρκως με την παράδοση ταυτόχρονα των δηλητηριασμένων δολωμάτων που περισυλλέγησαν από όλο τον οικισμό, και παρά την παρέμβαση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για την άμεση σύλληψη των δραστών, δεν έγινε σύλληψή τους στα πλαίσια του αυτοφώρου. 


Αναμένουμε πλέον να ακολουθηθούν οι νόμιμες ενέργειες, ώστε να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσυνής και να λογοδοτήσουν για την πράξη τους. Χάρη στην άμεση αντίδραση των μελών του συλλόγου και την περισυλλογή των δηλητηριασμένων τροφών δεν υπήρξαν θύματα και σώθηκαν (προς το παρόν) τα αδέσποτα της περιοχής.


Ο Πρόεδρος
Σιώνης Αναστάσιος


Η Γεν. Γραμματέας
Σακίζογλου Βασιλική









ΠΗΓΗ: karatzova.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *