Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Ξυπνάει ο Σουμάχερ»

«Ξυπνάει ο Σουμάχερ»Η μάνατζερ του Γερμανού οδηγού επιβεβαίωσε τελικά ότι ξεκίνησε η διαδικασία να βγει από το κώμα, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Μπορεί την Τετάρτη η εκπρόσωπος του, Σαμπίν Κεμ, να διέψευσε το δημοσίευμα της Equipe, αλλά σήμερα αποκάλυψε ότι οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες προκειμένου να τον ξυπνήσουν, διαβάζοντας ανακοίνωση της οικογένειας: «Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ ζητά ξανά να σεβαστείτε τις προσωπικές της στιγμές και το ιατρικό απόρρητο, ώστε να μην αποσπάτε το ιατρικό επιτελείο από τις προσπάθειες που κάνουν να αναρρώσει ο Μίκαελ. Παράλληλα, η οικογένεια θα ήθελε να εκφράσει την ειλικρινή της εκτίμηση για τη συμπάθεια που λαμβάνει από κάθε άκρη του κόσμου.

Η νάρκωση του Μίκαελ μειώνεται σταδιακά ώστε να αρχίσει η διαδικασία αφύπνισής του, που όμως μπορεί να απαιτήσει πολύ χρόνο. Για την προστασία της οικογένειας, είχε συμφωνηθεί απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, να ανακοινωθεί αυτή η πληροφορία όταν η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν. Επισημαίνουμε πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση».

Η ανακοίνωση αν και συγκρατημένη, σκόρπισε τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή που δίνει σκληρή μάχη μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στις γαλλικές άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου. 

Η Κεμ αναγκάστηκε να μιλήσει μετά και το νέο δημοσίευμα της Equipe, την Πέμπτη, ότι ο οργανισμός του Μίχαελ Σουμάχερ αντιδρά θετικά στη σταδιακή αφύπνισή του από το τεχνητό κώμα. Πρώτο βήμα είναι η μείωση των φαρμάκων και το πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι ήταν ότι ανοιγόκλεισε τα μάτια του.


πηγή:gazzetta.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *