Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Διαγωνισμοί για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στον «αέρα» βρίσκονται από την Τετάρτη οι δύο διεθνείς διαγωνισμοί που προκηρύσσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για επίγειους και εναέριους ψεκασμούς στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 2014.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Γιώργο Γιουφτσίδη, οι διαδικασίες ξεκίνησαν φέτος, έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι και οι υπηρεσίες ευελπιστούν ότι, αν όλα πάνε καλά, οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν και αυτοί νωρίτερα καθώς πέρυσι είχαν αρχίσει τον Ιούνιο.

«Πέρυσι, το κόστος του προγράμματος για την Περιφέρεια ήταν 2.600.000 ευρώ. Φέτος θα είναι λίγο αυξημένο και θα διαμορφωθεί στα 2.700.000 ευρώ καθώς θα υπάρξουν περισσότεροι ψεκασμοί ενώ και οι εκτάσεις στις οποίες θα γίνουν οι ψεκασμοί θα αυξηθούν από 650.000 στρέμματα πέρσι σε 780.000 στρέμματα φέτος» ανέφερε ο κ. Γιουφτσίδης.

Οι διαγωνισμοί θα γίνουν στις 19 Μαρτίου, οπότε και θα ανοιχτούν οι προσφορές ενώ μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι έχουν το χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν φακέλους.

Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματικότητα του περσινού προγράμματος, σημείωσε ότι το 2013 υπήρξαν λιγότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε σχέση με το 2012, ωστόσο τα επίπεδα όχλησης ήταν περίπου τα ίδια.









ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *