Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα

Αγρότες του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης παρέταξαν σήμερα τα τρακτέρ τους στις πλατείες της πρωτεύουσας του δήμου Αμφιπόλεως, δίνοντας συνέχεια στις αγροτικές κινητοποιήσεις στις Σέρρες.

Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να προσανατολίζονται και οι αγρότες του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας, που συνεδριάζουν το βράδυ στη Νιγρίτα προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Αντιπροσωπεία αγροτών θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το πρωί, αγρότες της Ημαθίας απέκλεισαν τη ΔΟΥ Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων αλλά και για τα "κόκκινα δάνεια".

Με τις κινητοποιήσεις, οι αγρότες, επιχειρούν "να ασκήσουν περαιτέρω πίεση στην πολιτική ηγεσία ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας για τα φορολογικά θέματα των αγροτών" είπε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της "Πρωτοβουλίας".

Στο μεταξύ, για την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του φορέα προκειμένου να καθορίσουν περαιτέρω τη στάση τους οι αγρότες της περιοχής.

"Το πιο πιθανό είναι να βγούμε στους δρόμους με τα τρακτέρ μας, από τη Δευτέρα", εκτίμησε ο κ. Λιολιόπουλος.

Αγρότες σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρες έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους σε δρόμους, ακολουθώντας τη "γραμμή" των Θεσσαλών.

Την ίδια ώρα, άπαντες ετοιμάζονται να συμμετάσχουν το προσεχές Σάββατο στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσεως 'Agrotica'.


Seleo.gr News

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *