Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Πληροφορίες για τους υποψήφιους του 10% στις Πανελλαδικές

Σημαντικές πληροφορίες για τους απόφοιτους του 2013 που επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση εισαγωγής με την κατηγορία του 10% -χωρίς νέα εξέταση περιλαμβάνει το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. Το newsbeast.gr παρουσιάζει τα βασικότερα εξ αυτών:

1. Δεν απαιτείται οι απόφοιτοι του 2013 για το 10% να καταθέσουν αίτηση-δήλωση στα σχολεία. Αυτό ισχύει τόσο για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων όσο και για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που από φέτος αποκτούν το εν λόγω δικαίωμα.

2. Οι υποψήφιοι του 10% θα καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, ακολουθώντας μόνο τις διαδικασίες για το μηχανογραφικό δελτίο μετά τον Απρίλιο (απόκτηση password και δικαιολογητικά για τυχόν υπαγωγή σε ειδικές περιπτώσεις)

3. Οι υποψήφιοι για το 10% που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ για Αστυνομικούς), Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θα πρέπει στην πορεία να ακολουθήσουν τις διαδικασίες γι αυτές τις Σχολές.

4. Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων εισακτέων, οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικά μαθήματα, τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες, χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάτι από τα προηγούμενα.

5. Για τα ΤΕΦΑΑ οι υποψήφιοι για το 10% δεν υποβάλλονται ξανά ούτε στην υγειονομική εξέταση ούτε εξετάζεται στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, σε αντίθεση με αυτά που ίσχυαν ως πέρυσι. Με λίγα λόγια αν το προηγούμενο έτος διεκδίκησαν μια θέση για τα ΤΕΦΑΑ απλά θα δηλώσουν το τμήμα στο μηχανογραφικό τους.

6. Όσοι απόφοιτοι του 2013 επιθυμούν να διεκδικήσουν μια θέση σε στρατιωτικές σχολές και Εμπορικό Ναυτικό θα πρέπει να συμμετάσχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Συνοψίζοντας οι απόφοιτοι του 2013 για την κατηγορία του 10% απλώς θα υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις σχολών. Επίσης, επισημαίνεται ότι, αν σε αυτές τις προτιμήσεις θελήσουν να συμπεριλάβουν Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ για Αστυνομικούς) ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού θα πρέπει εντωμεταξύ να έχουν παρακολουθήσει τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων και να έχουν υποβάλει αιτήσεις, ώστε υποχρεωτικά να περάσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις αυτών των Σχολών.






ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *