Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

15 συλλήψεις εμπλεκόμενων σε σπέιρα που διακινούσε ναρκωτικά στη Β. Ελλάδα (pic)

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά δεκαοκτώ άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης, αγοράς και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Τετάρτης (5/2) και πρωινές ώρες της Πέμπτης (6/2), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δεκαπέντε άτομα, οι οποίοι ενέχονται, κατά περίπτωση, στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, αναζητούνται δύο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 46 και 49 ετών, οι οποίοι είναι τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης, καθώς ένας άγνωστος ομοεθνής τους, ο οποίος συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, προέκυψε η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη, διαρκή και διεθνή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, τουλάχιστον από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2013, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ηρωίνης.

Οι ποσότητες ηρωίνης εισάγονταν από την Βουλγαρία στην Ελλάδα και ακολούθως παραλαμβάνονταν από διάφορα σημεία και διοχετεύονταν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση διακινούσε σημαντικές ποσότητες ηρωίνης αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ μηνιαίως.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν έντεκα ημεδαποί ηλικίας από 32 έως 46 ετών, δυο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 31 και 35 ετών, μία ημεδαπή 35 ετών και μία υπήκοος Βουλγαρίας 40 ετών, σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ποσότητα ηρωίνης (944,94) γραμμάριων,
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (4,54) γραμμαρίων,
(54) ναρκωτικά δισκία,
ποσότητα μεθαδόνης (49) γραμμαρίων,
άγνωστη ναρκωτική ουσία βάρους (8,1) γραμμαρίων,
το χρηματικό ποσό των (27.070) ευρώ
το χρηματικό ποσό των (100) δολαρίων,
το χρηματικό ποσό των (74) λέβα,
(70) λίρες Αγγλίας,
(1) πιστόλι με (2) φυσίγγια,
(27) αβολίδωτα φυσίγγια,
(1) σπρέι πιπεριού,
(1) ξιφίδιο,
(1) σιδερογροθιά,
(9) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα και (1) μοτοσυκλέτα,
(3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
(21) κινητά τηλέφωνα και
διάφορα έγγραφα.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής - διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης.


Seleo.gr News

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *