Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία της Μελίνας Μερκούρη (Σαν σήμερα 5/2)

1974 στις ΗΠΑ, απήχθη η κληρονόμος του τεράστιου συγκροτήματος Τύπου του Γουίλιαμ Ράντολφ Χηρστ, Πατρίσια, από ομάδα αριστερών εξτρεμιστών, που ονομαζόταν ''Συμβιωτικό Απελευθερωτικό Στρατό''.

1955 στη Γαλλία η Εθνοσυνέλευση καταψήφισε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πιέρ Μαντές Φρανς με 3198 ψήφους έναντι 273, εξαιτίας της πολιτικής του στη Βόρεια Αφρική. Τον διαδέχθηκε ο Εντγκαρ Φορ.

1998 συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι, με κύρια αιτήματα την εξομοίωση της βασικής σύνταξης με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2 εκ. δρχ. και την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 5/2
 
1941 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Barrett Strong γεννήθηκε στο WestPoint του Μισισίπι. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που ηχογράφησε επιτυχία για την θρυλική δισκογραφική εταιρεία Motown αν και είναι περισσότερο γνωστός σαν τραγουδοποιός. Σαν τραγουδιστής έγινε γνωστός όταν το 1959 κυκλοφόρησε με την Tamla Records το τραγούδι "Money (That's What I Want)" το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία στα Αμερικάνικα charts. Αργότερα το τραγούδι ξανατραγουδήθηκε από καλλιτέχνες όπως οι The Beatles, Ike & Tina Turner, The Rolling Stones, Pearl Jam κ.α. Σαν τραγουδοποιός, παρέα με τον Norman Whitfield έγραψαν τραγούδια-επιτυχίες όπως τα "I Heard It Through the Grapevine" και "Papa Was a Rollin' Stone" για το οποίο το Μάρτιο του 1973 στην 15η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισαν το βραβείο "Best Rhythm & Blues Song". Το όνομα του γράφτηκε το 2004 στο "Songwriters Hall of Fame".

1964 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδοποιός Duff McKagan (Michael Andrew McKagan) γεννήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον. Υπήρξε μπασίστας του συγκροτήματος Guns N' Roses από το 1985 έως το 1998. Το 1990 συνεργάστηκε με τον Slash για την δημιουργία κάποιων τραγουδιών στο άλμπουμ του Iggy Pop με τίτλο "Brick by Brick". Ο McKagan έχει δημιουργήσει την δική του μπάντα Loaded από το 1999 και είναι επίσης μέλος του supergroup Velvet Revolver το οποίο σχηματίστηκε το 2002 από πρώην μέλη των Guns N' Roses.


Αθλητισμός 5/2
5/2/2003    Το δικαστήριο των Φιλιππίνων καταδικάζει τον Florencio Campomanes, επίτιμο πρόεδρο και πρόεδρο της FIDE για πολλά χρόνια (1982-1995), για αποτυχία στο να αποδώσει κυβερνητικές επιχορηγήσεις στην Αθλητική Επιτροπή των Φιλιππίνων (PSC). Ο Campo θα καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και 10 μηνών αλλά τελικά θα αθωωθεί.

5/2/2000    Έξι γίνονται οι ομάδες της Ευρωπαϊκής Λίγκας του Ράγκμπι μετά την εισαγωγή της Ιταλίας. Ο θεσμός ξεκίνησε το 1883 με τις 4 χώρες της Βρετανίας και αργότερα προστέθηκε και η Γαλλία

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *