Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Εφορίες : Ξεπέρασαν το στόχο εσόδων κατά 653 εκ. ευρώ

Περισσότερους φόρους από όσους υπολόγιζαν κυβέρνηση και τρόικα, εισέπραξαν το 2013 οι εφορίες όλης της χώρας. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα συνολικά έσοδα των εφοριών για το 2013 παρουσίασαν υπέρβαση έναντι των στόχων που είχαν τεθεί κατά 653 εκατ. ευρώ ή 1,75%.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από Φ.Π.Α. υπερκάλυψαν το στόχο κατά 292,5 εκατ. ευρώ ή 3,2% σε απόλυτο ποσό, ενώ τα υπόλοιπα έσοδα των εφοριών παρουσίασαν υπέρβαση κατά 360 εκατ. ευρώ ή 1,3%.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός όμως χρειάστηκε οι εφορίες να προχωρήσουν και σε κατασχέσεις ύψους τρίτων 687 εκατ. ευρώ, καθώς αυξήθηκαν σε πλήθος κατά 40,4% σε σχέση με το 2012. Επιπλέον οι ποινικές διώξεις αυξήθηκαν το 2013 κατά 25,5%.

Υπέρβαση στόχων όμως σημείωσαν και οι επιστροφές φόρων που έφτασαν στα 3,70 δισ. ευρώ έναντι 2,90 δισ., που προβλέπονταν στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, δηλαδή σημειώθηκε υπέρβαση κατά 27,47%.






ΠΗΓΗ: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *