Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μαρτυρία πρώην χρυσαυγίτη: «Με μαχαίρωσαν τρεις φορές επειδή ήθελα να αποχωρήσω από την οργάνωση»

Νέα στοιχεία «φωτιά» για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα των ειδικών ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ.

Νέα στοιχεία «φωτιά» για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα των ειδικών ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ.

Για την απόφαση της αποχώρησής του από τη Χρυσή Αυγή και τις «δολοφονικές επιθέσεις» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κάνει λόγο ο Γ.Μ. πρώην μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενόρκως στις Αρχές, ο ίδιος δέχθηκε τρεις φορές δολοφονική επίθεση από τους τρεις «συναγωνιστές» του, επειδή τόλμησε να τους εγκαταλείψει.

Οπως αναφέρει η δικογραφία, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», στις 5 Ιουλίου του 2003, μία αντιφασιστική οργάνωση στην Καλλιθέα (antifa kalithea) διοργάνωνε συναυλία. Πενήντα αντιφασίστες είχαν βρεθεί στο χώρο και διασκέδαζαν, όταν δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων. Φορούσαν τις μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής και κρατούσαν ρόπαλα στα χέρια και ελληνικές σημαίες. Τους πέταξαν βόμβες μολότοφ και επικράτησε πανδαιμόνιο. Το θύμα, το Γ.Μ. προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο όπου έπεφταν οι μολότοφ, αλλά για κακή του τύχη δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του, σκόνταψε και έπεσε στο οδόστρωμα και καθώς ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Άγνωστος τον μαχαίρωσε τρεις φορές και τον άφησε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Όπως καταγγέλλει, υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής το διάστημα 1998-2000. «Συγκεκριμένα, ήμουν γραμμένος στην Τοπική Οργάνωση της Αθήνας. Απ' όταν διαγράφηκα από κόμμα οικειοθελώς, στην περιοχή Καλλιθέα όπου διαμένω, έχω βρει σε κολόνες, αφίσες με τη φωτογραφία μου, οι οποίες «αναγράφουν το σύνθημα"πρώην μέλος, προδότης, ψάξτε τον, τσακίστε τον". Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι δύο επιθέσεις που έχω δεχθεί», καταθέτει.

Η πρώτη επίθεση καταγράφηκε αμέσως μετά την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή το 2010. Τότε δύο άτομα τού είχαν επιτεθεί και προσπάθησαν να τον χτυπήσουν αλλά ο Γ.Μ. Κατάφερε να τους απωθήσει και να γλιτώσει.

Ομως δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός, τρία χρόνια αργότερα και τέσσερις μήνες πριν από το μαχαίρωμα στην αντιφασιστική συναυλία. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, έξι επιτέθηκαν σε έναν και τον έσπασαν στο ξύλο. Και πάλι ήταν Χρυσαυγίτες, που είχαν τα διακριτικά της οργάνωσης. «Μου έσπασαν ένα μπουκάλι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χρειαστώ επτά ράμματα. Οταν έπεσε στο οδόστρωμα από το ισχυρό χτύπημα που δέχθηκε, με κλωτσούσαν συνέχεια και επανειλημμένως. Μού έσπασαν δύο δόντια και τα πλευρά».












πηγή:left.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *