Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μπουλάς: Αν πεθάνω θα γλυτώσω και τα «κερατιάτικα» της Eφορίας

Μπουλάς: Αν πεθάνω θα γλυτώσω και τα «κερατιάτικα» της Eφορίας«Στην αρχή οι γιατροί τού έδιναν έναν με δύο μήνες ζωής. Ο Σάκης τους διέψευσε, ήταν δυνατό παιδί», είπε ο πολύ στενός του φίλος, Δημήτρης Σταρόβας μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Σάκη Μπουλά το πρωί της Παρασκευής.

Και δεν ήταν μόνο εκείνος που πίστευε ότι ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός ήταν δυνατός, αγωνιστής και είχε καταφέρει να «νικήσει» το θάνατο με τον δικό του γνωστό τρόπο: κάνοντας πλάκα μαζί του!

Παρά την πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Σάκης Μπουλάς πίστευε και ήθελε να κάνει και τους άλλους να πιστέψουν ότι θα βγει νικητής. «Την άλλη φορά θα σου σφίξω το χέρι. Θα µπορώ», είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2013, μιας και ο γιατρός του το τελευταίο χρονικό διάστημα τον είχε συμβουλέψει να το αποφεύγει λόγω του κινδύνου των μικροβίων, μιας και ο οργανισμός του ήταν κάτι παραπάνω από καταβεβλημένος.

Και όμως, η φλόγα στα μάτια του μαρτυρούσε ότι ο Σάκης Μπουλάς παλεύει με την επάρατη νόσο - ένα χρόνο μετά την ημέρα που του διαγνώστηκε καρκίνος και ξεκίνησε χημειοθεραπείες και φαρμακευτική αγωγή - και έχει ακόμα το ψυχικό σθένος να σατυρίζει και όλα τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς τον ήθελαν να έχει «πεθάνει».
«Είμαι μια χαρά. Με έχουν πεθάνει τέσσερις φορές. Την πρώτη φορά έγινα έξαλλος αφού ήμουν με την κοπέλα μου στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούλιο, και με πήραν τηλέφωνο. Ένας γράφει ό,τι θέλει και μετά το αναπαράγουν όλοι. Να φανταστείτε πως έφτασε και εφημερίδα και το έκανε με άλλο τρόπο. Με πήραν για μια συνέντευξη, εγώ αρνήθηκα και έκαναν ένα κολάζ από παλιές μου συνεντεύξεις με τίτλο: "Το θρίλερ με την υγεία του Μπουλά". Όπως καταλαβαίνετε, αναφέρονταν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την υγεία μου, τέτοια πράγματα», είχε δηλώσει στην ίδια συνέντευξη.

«Μια χαρά είμαι. Πολεμάω πάρα πολύ, όχι μόνο με χημειοθεραπείες αλλά και άλλα πολλά. Υποτίθεται ότι θα κάνω κάποια λιγότερα πράγματα, έχουν πρόθεση να με προστατέψουν. Γουστάρω όμως που δουλεύω εδώ. Σε μια δύσκολη φάση που περνούσα πήρα ένα αισιόδοξο μήνυμα και μου έδινε τη δυνατότητα, αφού είχα την δύναμη να έλθω εδώ με φίλους, να κάνουμε πλάκα, να τραγουδήσουμε», σημείωσε.

Άλλωστε, όσοι τον γνώριζαν καλύτερα ήξεραν ότι το πρόβλημα της υγείας του δεν θα ήταν εμπόδιο για να δουλέψει μπροστά στο κοινό που τον στηρίζει στα τριακονταετή πορεία του.
«Στο χέρι μας είναι όλα να τα ανατρέψουμε με πίστη, δύναμη, με κουράγιο και θέληση. Αυτό λέω από τη δική μου εμπειρία. Νιώθω δυνατός, γυμνάζομαι και κάνω ρέικι τέσσερις φορές την εβδομάδα, τα βράδια. Παίρνω επίσης πολλά συμπληρώματα διατροφής και, όπως μου λέει ο γιατρός μου, τον έχω εκπλήξει ευχάριστα γιατί το δικό μου πρόβλημα είναι σύνθετο. Ξέρω πως ο αγώνας είναι μακρύς, αλλά είμαι γεννημένος αγωνιστής», δήλωνε πριν από μόλις 2 μήνες και ξεκαθάριζε ότι «δεν θέλω πάντως ευνοϊκή μεταχείριση, τους το είπα».

Αλλά αγώνα δεν έδινε μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια: έδωσε μάχη με το αλκοόλ, αντιμετώπισε συγγενικά θέματα, στήριζε την πρώην γυναίκα του, έπαθε έμφραγμα, έκανε μπαϊπάς, ενώ απέτυχε και επιχειρήσεις που άνοιξε, όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος.
Αλλά ακόμα και τότε, τίποτα δεν έδειχνε να τον πτοεί και αυτό είχε αποτυπωθεί σε συνέντευξη που είχε δώσει παλαιότερα, στην οποία – μεταξύ άλλων – είχε περιγράψει πώς θα ήθελε να είναι η τελευταία μέρα της ζωής του.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να πάει από... φυσικά αίτια, κάνοντας δηλαδή σεξ, ενώ αν πεθάνει θα χαρεί γιατί «δεν θα ξαναπληρώσω κερατιάτικα στην Εφορία». Και μπορεί να παραδέχτηκε ότι τα περισσότερα χρήματα τα ξόδεψε «σε μαλακίες», αλλά για εκείνον η μεγαλύτερη τρέλα ήταν «που αγάπησα παράφορα!».

Πρόσθεσε ακόμα ότι θέλει «να τα έχει καλά με το αφεντικό» για αυτό αν παρουσίαζε ένα έργο στην κόλαση αυτό θα ήταν το «Φάουστ». Παρόλα αυτά, αν συναντούσε τον Άγιο Πέτρο, θα ήθελε να ακούσει «Δεν μπαίνετε κύριε. Είμαστε ρεζερβέ». Αλλά και αν τελικά πέθαινε θα ήθελε να μιλήσει «εάν πάω στην κόλαση με τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, εάν πάω στον παράδεισο με τη Ζιζέλ», ενώ μαζί του θα ήθελε να πάρει «μια αφίσα της Καλομοίρας».

Για το τελευταίο του γεύμα θα επέλεγε «σουτζουκάκια με τηγανιτές πατάτες», ενώ ο ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελε να αποχαιρετήσει θα ήταν ο αδερφός του, Γιάννης Ζουγανέλης.

Και μπορεί τελικά η τελευταία του ημέρα να μην είχε πολλά από όσα είχε εκφράσει ότι θα ήθελε να κάνει, όμως ο Σάκης Μπουλάς κατάφερε να πετύχει το πιο σημαντικό για εκείνον: να φύγει με αξιοπρέπεια και να έχει ακόμα και τις τελευταίες τους στιγμές αγαπημένα πρόσωπα δίπλα του.




Πηγή: protothema.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *