Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή πίτας Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας - Θράκης

Με τον οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς αλλά και την αναφορά στις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας – Θράκης κ. Παναγιώτης Ζελελίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Συλλόγου στο ξενοδοχείο The Met. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί Διευθυντές ξενοδοχείων από όλη την Βόρεια Ελλάδα, παρουσιάστηκαν τα σχέδια και τέθηκαν οι στόχοι για τη νέα χρονιά η οποία κατά γενική ομολογία προβλέπεται πολύ καλύτερη από την προηγούμενη για τα resort hotels που βρίσκονται σε καλοκαιρινούς παραθεριστικούς προορισμούς. 

Επιφυλάξεις ως προς την ανοδική πορεία των εσόδων τους εξέφρασαν οι διευθυντές των city hotels αναφέροντας ότι η αύξηση των διανυκτερεύσεων την προηγούμενη χρονιά δεν έφερε και την ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανοδική πορεία των τούρκων επισκεπτών τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην υπόλοιπη Βόρειο Ελλάδα που όμως είναι αμφίβολο αν θα συνεχιστεί, καθώς το εθνικό νόμισμα της Τουρκίας έχει υποτιμηθεί σημαντικά. Αναφορές έγιναν και στις πρόσφατες επενδύσεις που ανακοινώθηκαν στον τομέα της ανέγερσης ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες εστιάζονται στη Χαλκιδική αλλά δεν αναμένεται να λειτουργήσουν πριν το 2016.

Για τη νέα χρονιά 2014 και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Συλλόγου θα διοργανωθεί ένα σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη, η θεματολογία του οποίου θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς και δύο ενημερωτικές συναντήσεις στη Δυτική Μακεδονία αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη για την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου των Διευθυντών Ξενοδοχείων. Ήδη ξεκίνησε και η προετοιμασία για την οργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Philoxenia, καθώς αποτελεί πλέον θεσμό.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές όλων για μία καλύτερη τουριστική χρονιά.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *