Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Αύριο η συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τις αντιπροσωπείες των αγροτών από όλη την Ελλάδα να βρίσκονται στην Αθήνα, όπου αύριο πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αγροτών, απέβησαν «άκαρπες» οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς, όπως τους είπαν, «οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών».

Στο μεταξύ, σήμερα, αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας συναντάται με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το θέμα που αφορά την απασχόληση αλλοδαπών στα χωράφια τους.


Στην Πέλλα, αγρότες προχώρησαν σήμερα σε αποκλεισμό του Δημαρχείου Σκύδρας, ενώ παραμένουν, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για αύριο, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους. Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής και εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέλευση στη Μαυρολεύκη Δράμας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας.

Στα διόδια Τραγάνας, που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, κατευθύνονται ήδη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι στη Βοιωτία.

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο ολοένα και περισσότεροι αγρότες καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο.

Στα «Πράσινα Φανάρια» θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης που έχουν παρατάξει εδώ και μέρες τα τρακτέρ τους σε πλατείες περιοχών έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο σημείο αναμένονται περί τα 130 τρακτέρ από τις περιοχές της Επανομής, της Γαλάτιστας, της Χαλκιδικής, της Θέρμης, της Ραιδεστού και του Τριλόφου, ενώ αναφορικά με το εάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα κάποιου είδους κινητοποίηση, ο κ. Παπαθεοδώρου επεσήμανε πως «αυτό θα αποφασιστεί μετά τις 3 το μεσημέρι».

Αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, πρόκειται να κλείσουν τον δρόμο, συμβολικά, από τη μία το μεσημέρι, ενώ αγρότες στα Μάλγαρα μοιράζουν από το πρωί ρύζι στους διερχόμενους, ενημερώνοντάς τους για τα αιτήματά τους.






ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *