Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ανοίγει η αυλαία του Εθνικού Θεάτρου (Σαν σήμερα 17/3)

1984 Παντρεύτηκαν η Χριστίνα Ωνάση και ο Τιερί Ρουσέλ.

1995 Πρωτοβουλία για την άρση των κυρώσεων κατά της Νέας Γιουγκοσλαβίας ανέλαβε η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια που βρισκόταν για συνομιλίες στο Βελιγράδι.

1932 Ανοίγει η αυλαία του Εθνικού Θεάτρου, με πρώτο διευθυντή τον Ιωάννη Γρυπάρη. Πρώτος σκηνοθέτης ο Φώτος Πολίτης, πρώτο έργο ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Μουσική 17/3
 
1919 Ο μεγάλος Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Nat King Cole (Nathaniel Adams Coles 1919-1965) γεννήθηκε στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα. Γνωστές επιτυχίες του τα τραγούδια "Nature Boy" (1948), "Mona Lisa" (1950), "Too Young" (1951) "Unforgettable" (1951) και "When I Fall in Love" (1964). Το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το όνομα του γράφτηκε στο Alabama Music Hall of Fame και στο Alabama Jazz Hall of Fame. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες της Αμερικής και ένας από τους πρωτοπόρους jazz πιανίστες της εποχής του.

1967 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Billy Corgan (William Patrick Corgan Jr.) γεννήθηκε στο Ελκ Γκροβ Βίλατζ του Ιλινόις. Το 1988 παρέα με τον κιθαρίστα James Iha δημιούργησαν το συγκρότημα The Smashing Pumpkins και τα χρόνια που ακολούθησαν γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Ava Adore", "Today", "Disarm", "Tonight, Tonight" και "Bullet with Butterfly Wings" για το οποίο κέρδισαν το βραβείο Grammy "Best Hard Rock Performance". Το 2006 μετά από έξι χρόνια "χωρισμού", το συγκρότημα επανήλθε στην ενεργό δράση. Ο Corgan έχει γράψει μουσική για ταινίες όπως "Ransom" (1996), "Stigmata" (1999), "Spun" (2002) κ.α.




Αθλητισμός 17/3

 
 17/3/2008 Κυκλοφορεί με την εφημερίδα “Καθημερινή” το πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου περιοδικού “Sport +” με διευθυντή σύνταξης τον Γιώργο Λυκουρόπουλο

17/3/2006 Πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Παγιωτέλης, ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε με την στατιστική στον αθλητικό χώρο τηρώντας αποτελέσματα και στοιχεία σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του

17/3/1992 Ο ΠΑΟΚ χάνει από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 63-65 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ομάδων Ευρώπης που γίνεται στη Ναντ με ένα καλάθι από τον Ricky Brown ακριβώς με τη λήξη του αγώνα


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *