Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αλμωπία Η2Ο - Η νέα ομάδα πολιτών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Είμαστε μια ομάδα πολιτών η οποία συστάθηκε στη βάση της κοινής ανησυχίας μας για την ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους σαν ένα κοινωνικό αγαθό για όλους μας.

Μοναδικός γνώμονας της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός της φύσης και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε διαρκώς.

Πρωταρχικός μας σκοπός είναι να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε για τη σωστή, βιώσιμη διαχείριση, την ορθή χρήση και την προστασία των υδάτινων πόρων της περιοχής μας, της οποίας η ύπαρξη και η κατά βάση αγροτική οικονομία της, βασίζεται στο νερό.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το νερό δε μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κερδοσκοπίας και ιδιωτικής εκμετάλλευσης.

Για τον λόγο αυτόν πιστεύουμε πως έχουμε το χρέος να αντισταθούμε και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας από ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα κατανοούν τη χρησιμότητα, ωφελιμότητα και αξία των υδάτινων πόρων της περιοχής και θα είναι σε θέση να παρέμβουν ώστε να αποτρέψουν μια μελλοντική ιδιωτικοποίησή τους, που πιστεύουμε ότι θα έχει δυσοίωνα και καταστροφικά αποτελέσματα για την Αλμωπία-και όχι μόνο.

Κι αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα μακρινό σενάριο... στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ κοντά μας!

Ελάτε να δράσουμε! Το Νερό είναι Ζωή και η Ζωή δεν είναι εμπόρευμα!


Επικοινωνία μέσα από τη σελίδα: almopiah2o.blogspot.gr και στο mail: almopiah2o@gmail.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *