Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Παραλίμνη Γιαννιτσών

Στήριξη των προγραμμάτων που αφορούν στη γενετική βελτίωση των ζώων, υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης από την Παραλίμνη και το Ινστιτούτο Κτηνοτροφίας, όπου παραβρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο επισκέψεων του αυτή την περίοδο σε ινστιτούτα της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε ότι: «Χρειάζεται διαχωρισμός και αναδιάρθρωση, όμως θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για να αξιοποιηθεί με άριστο τρόπο η υποδομή και η δυνατότητα που έχει αυτό το Ινστιτούτο.

Θα παραμείνουν 8-9 ινστιτούτα, όπως και εξειδικευμένα για τη ζωική παραγωγή- για τη γενετική βελτίωση των ζώων, τη διατροφή, κλπ. Όλα αυτά θα καθοριστούν με επιστημονικό τρόπο για να μπουν σε μία συγκεκριμένη δομή. Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον δεν μπορούμε να πάμε με 40 ινστιτούτα σκόρπια, χωρίς υποδομές, εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, όπως το παρελθόν.

Άρα θα γίνει συμμάζεμα, και θα δημιουργηθούν τμήματα. Στην Παραλίμνη ας πούμε, να μείνει ως έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας. Οι εγκαταστάσεις εδώ έχουν τις απαραίτητες εκτάσεις, ώστε με τη φυτική παραγωγή να παράξουν εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν σιτηρέσια, κλπ.

Όλα αυτά θα μπορέσουν να αναπτύξουν τον τομέα και την περιοχή.».

Όσο για το που θα βρεθούν οι πόροι για την αναδιάρθρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά: 

«Λεφτά υπάρχουν! Από τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, όπου θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση.».



ΠΗΓΗ: logospellas.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *