Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Κρίση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας (Σαν σήμερα 26/3)

1995 επτά από τις δεκαπέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατήργησαν τους ελέγχους στα σύνορα, εφαρμόζοντας τη συνθήκη Σένγκεν, η οποία δεν είχε επικυρωθεί ακόμα από την Ελλάδα.

1987 κρίση στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας πυροδότησε η έξοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους "Σισμίκ" στην αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ Λήμνου και Μυτιλήνης.

1918 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γάλλος στρατηγός Φερντινάν Φος ανέλαβε τη διοίκηση των βρετανικών και γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Δυτικό Μέτωπο.







 





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 26/3
 
1944 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Diana Ross (Diana Ernestine Earle Ross) γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Υπήρξε τραγουδίστρια των The Supremes με τις οποίες γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '60. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Baby Love", "Come See About Me", "Stop! In the Name of Love" κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 αποχώρησε από το συγκρότημα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Μαζί με τις The Supremes και σαν σόλο καλλιτέχνης, η Diana Ross έχει κυκλοφορήσει εξήντα επτά άλμπουμ και έχει πουλήσει πάνω από εκατό εκατομμύρια αντίτυπα. Την δεκαετία του '70 ήταν ανάμεσα στις πιο πετυχημένες γυναίκες καλλιτέχνες. Το 1976 το περιοδικό Billboard την αποκάλεσε "Female Entertainer of the Century" και το 1993 το Guinness Book of World Records την ανακήρυξε ως την πιο επιτυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια όλων των εποχών.

1948 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός, μέλος του Αμερικανικού rock συγκροτήματος Aerosmith, Steven Tyler (Steven Victor Tallarico) γεννήθηκε στο Γιόνκερς της Νέας Υόρκης. Δημοφιλή τραγούδια του γκρουπ τα "Dream On", "Walk This Way", "Sweet Emotion" κ.α. Έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια άλμπουμ. Το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001.





Αθλητισμός 26/3

 
 26/3/2008 Ο 33χρονος Ντέιβιντ Μπέκαμ, που αγωνίζεται στην Los Angeles Galaxy, συμπληρώνει 100 συμμετοχές με την Εθνική Αγγλίας στον αγώνα εναντίον της Γαλλίας στο Stade de France. Πρόκειται για τον πέμπτο Άγγλο που επιτυγχάνει το κατόρθωμα αυτό μετά τον Μπίλι Ράιτ της Γουλβερχάμπτεν, τον Μπόμπι Τσάρλτον, τον Μπόμπι Μουρ και τον Πήτερ Σίλτον

26/3/2006 Η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ηρακλή Θεσσαλονίκης ηττάται με 3-1 από την Σίσλεϊ Τρεβίζο στον τελικό του Final Four του Indesit European Champions League στη Ρώμη. Στον ρώσικο μικρό τελικό, η Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ κερδίζει την Δυναμό Μόσχας με 3-1

26/3/2000 Κατεδαφίζεται το Στάδιο Kingdome του Σηάτλ με σκοπό την δημιουργία ενός καινούργιου και πιο ακριβού σταδίου

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *