Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός - Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος 59 - 48 (Τελική Φάση Εφήβων ΕΚΑΣΚΕΜ - pics)

Ένα εκπληκτικό παιχνίδι καλαθοσφαίρισης διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας μεταξύ του γηπεδούχου Πανεδεσσαϊκού και του αήττητου μέχρι εκείνη τη στιγμή Πιερικού Αρχέλαου για την 9η αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ. Το παιχνίδι μπορεί βαθμολογικά να ήταν αδιάφορο για την ομάδα της Έδεσσας, το κίνητρο όμως να κρατήσει το δικό της αήττητο εντός έδρας για τη φετινή χρονιά αποδείχτηκε δυνατότερο από της φιλοξενούμενης ομάδας, η οποία με νίκη θα εξασφάλιζε μία αγωνιστική πριν το τέλος την πρόκριση στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. 

Το παιχνίδι μπορεί να ήταν νυχτερινό(ώρα έναρξης 21:30) και να έληξε λίγο πριν τις 23:30, δεν ήταν εμπόδιο όμως για τον κόσμο της Έδεσσας που έδωσε δυναμικό παρόν προκειμένου να παρακολουθήσει άλλο ένα σπουδαίο εντός έδρας αγώνα της ομάδας εφήβων του Πανεδεσσαϊκού που με τις εμφανίσεις της φέτος, ειδικότερα εντός έδρας άρχισε να δημιουργεί το δικό της κοινό. Περισσότερα από διακόσια πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Έδεσσας και με τον τρόπο τους έδωσαν το ερέθισμα που χρειάζονταν οι γηπεδούχοι για ακόμη μία σπουδαία εμφάνιση.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασιάδη δεν φοβήθηκαν τον αντίπαλο τους, μπήκαν συγκεντρωμένοι από την αρχή και «χτύπησαν» τον αντίπαλο τους στα δυνατά του σημεία που είναι η δύναμη και η ταχύτητα. Απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα από πλευράς φυσικής κατάστασης και σωματοδομής, οι Εδεσσαίοι παίκτες παρέβαλαν απίστευτο πάθος και ψυχή, χτίζοντας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ψυχολογία η οποία στο τέλος απέφερε την μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσέχουν ιδιαίτερα τις άμυνες τους και να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν ένα βραχύ προβάδισμα με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου με 08-12. Ο Πανεδεσσαϊκός έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Κληντσάρη να είναι αποτελεσματικός στις διεισδύσεις του, πέρασε μπροστά στο σκορ με 19-23, με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο 23-23. Για τον Πιερικό Αρχέλαο σ’ αυτό το σημείο καλύτερος σε απόδοση παίκτης ήταν ο Κοντσές Αθ., ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός κάτω από το καλάθι. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου η πίεση τις αντίπαλης ομάδας στα γκαρντ ανέβηκε, με τον Κληντσάρη να μοιράζει πλέον το παιχνίδι στους συμπαίκτες του που σκόραραν από την περιφέρεια, προηγούμενοι στο 30ο λεπτό με 38-35. Το φρεσκάρισμα της ομάδας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στις αρχές του τέταρτου απέδωσε για τους γηπεδούχους οι οποίοι στα τελευταία λεπτά αφού εγκλώβισαν τα επιθετικά ατού της αντίπαλης ομάδας, έχοντας καθαρό μυαλό και σωστές επιθετικές επιλογές επικράτησαν με το τελικό 59-48.

Κριτική:

Όλοι οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού κατέθεσαν ψυχή σε αυτό τον αγώνα και δύσκολα θα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς από ένα σύνολο που απέδωσε εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση. Υπήρξαν στιγμές που το παιχνίδι γινόταν ιδιαίτερα γρήγορο και αθλητικό, με τις συνεχείς αλλαγές για τη νικήτρια ομάδα να αποδίδουν και να μην αφήνουν την κούραση από την υπερπροσπάθεια να επηρεάζει την απόδοση. Θα ήταν όμως άδικο να μη γίνει μνεία στον Τυρπάνη, που έκανε τα πάντα αθόρυβα και καθοδήγησε από τη θέση του φόργουορντ τους συμπαίκτες του σε άμυνα και επίθεση αποτελώντας τον 2ο playmaker της ομάδας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κατέβασμα της μπάλας όταν «έκαιγε», βοήθειες στα μαρκαρίσματα των ψηλών και κάλυψη στις αλλαγές αποτελούν πολύτιμα στοιχεία για τη δίκαιη επικράτηση της ομάδας της Έδεσσας τα οποία δεν καταμετρούνται και δεν αποτυπώνονται σε κανένα σύστημα αξιολόγησης. 

Εξαιρετική η διαιτησία των Κορδάλη, Χατζηχαρίση οι οποίοι επέτρεψαν το δυναμικό παιχνίδι των δύο ομάδων και βοήθησαν στη διεξαγωγή ενός ιδιαίτερα αθλητικού παιχνιδιού που ευχαρίστησε το κοινό που το παρακολούθησε.


Δεκάλεπτα:1ο(08-12), 2ο(15-11)23-23 ημίχρονο, 3ο(15-12)38-35, 4ο(21-13)59-48 τελικό.


Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης): Παρίσης(1 ασίστ.), Σίπκας(4 ριμπ., 3 κλεψ.,), Μητσόπουλος, Στόμας 2(1 ριμπ., 1 κλεψ.), Τυρπάνης 7(1 τριπ., 5 ριμπ., 3κλεψ., 3 ασίστ.,), Τράπκος 2(6 ριμπ.,2 κλεψ.,), Χρήστου 15(1 τριπ., 6 ριμπ., 3κλεψ.,2 κοψ., 2 ασίστ.,), Τζώγας(1 ριμπ., 1κλεψ.,), Στογιάννης (2 ριμπ.), Κληντσάρης 14(9 ριμπ., 5κλεψ., 7 ασίστ., ), Μυλωνάς 10(1 τριπ., 6 ριμπ, 2 κλεψ., 1 κοψ.,), Μπούζμπας 9(10 ριμπ., 3 κλεψ., 2 κοψ., ).


Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος(Χατζηιωάννου-Γκαβοτάσιος): Κοντσές Αθ. 19, Παυλίδης, Σαββίδης 2, Τατσίδης 1, Κοντσές Αθ., Γαζέτης 11, Κοντζές, Αναστασιάδης 2, Σκαμπαρδώνης 6(2 τριπ.), Κοτσώνας 2, Κοντσές Β. 5.


*Γουρλής αποδείχτηκε για τον Πανεδεσσαϊκό ο Παρίσης, ο οποίος επανεμφανίστηκε σε επίσημο αγώνα μετά από τρεις μήνες.

*Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι το γήπεδο γέμισε σε ένα παιχνίδι για το εφηβικό πρωτάθλημα και σε τέτοια προχωρημένη ώρα. Γονείς και συμμαθητές των παιδιών δημιούργησαν μία ιδιαίτερα αθλητική ατμόσφαιρα που συνέβαλε στην μεγάλη νίκη του Πανεδεσσαϊκού. 

*Με την ιδιαίτερα εντυπωσιακή διαφορά των +30 πόντων κέρδιζε ο Πιερικός Αρχέλαος κατά μέσο όρο τους αντιπάλους του μέχρι και τη Δευτέρα. Ο μέσος όρος των πόντων που πετύχαινε ανά αγώνα ήταν 71.4, ενώ αυτών που δεχόταν ήταν 41, 5.

*Δεν αγωνίστηκε για τον Πιερικό Αρχέλαο ο διεθνής Τσαλμπούρης ο οποίος κλήθηκε και συμμετείχε σε τριήμερο προπονητικό καμπ της Εθνικής Εφήβων στην Αθήνα.

*Επόμενος αγώνας(τελευταία αγωνιστική) για τον Πανεδεσσαϊκό την Κυριακή 30/3/2014 και ώρα 18:00 στο Δ. Βικέλας στη Βέροια απέναντι στον Φίλιππο.




Η βαθμολογία:






















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *