Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Τώρα και υπηρεσίες εικονικής πραγματικότητας από το Facebook

Τώρα και υπηρεσίες εικονικής πραγματικότητας από το FacebookΣε μία απρόσμενη όσο και εντυπωσιακή εξαγορά προχώρησε το Facebook, σε αυτή της νεοσύστατης εταιρείας Oculus VR. Η Oculus VR, είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του Oculus Rift, το οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, αλλά φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στα videogames και όχι μόνο… μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

«Η συσκευή είναι σχεδόν αδύνατο να περιγραφεί. Θα σας κάνει να νιώθετε σαν να είστε πραγματικά βυθισμένοι σε ένα εικονικό περιβάλλον. Είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε εύκολα», δήλωσε ο CEO και συνιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg.

Το κόστος απόκτησης της Oculus VR, από το Facebook φτάνει τα 2 δισ. δολάρια από τα οποία τα 400 εκατομμύρια θα δοθούν σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε 23,1 εκατομμύρια μετοχές του Facebook οι οποίες με βάση το μέσο όρο τιμής κλεισίματος των τελευταίων 20 ημερών αποτιμώνται σε 1,6 δισ. δολάρια.Σε μήνυμα του στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο Facebook, ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Mark Zuckerberg δηλώνει ότι «το mobile είναι η πλατφόρμα του σήμερα ενώ πλέον ετοιμαζόμαστε για τις πλατφόρμες του αύριο» προσθέτωντας ότι «Η Oculus έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει την πιο κοινωνική πλατφόρμα όλων των εποχών και να αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε, παίζουμε και επικοινωνούμε. Η αποστολή Oculus είναι να μας δώσει τη δυνατότητα να βιώσουμε το αδύνατο . Η τεχνολογία μας ανοίγει τη δυνατότητα για εντελώς νέα είδη εμπειριών».

Μάλιστα για το πως οραματίζεται τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας ως κοινωνικής πλατφόρμας, ο Zuckerberg δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα όπως το να παρακολουθεί κάποιος διάφορα μαθήματα με φοιτητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο, η να υπάρχει διαβούλεση με ένα γιατρό πρόσωπο-με-πρόσωπο μόνο με την τοποθέτητη των ειδικών γυαλιών από το σπίτι σας. Η εξαγορά όπως γίνεται κατανοητό και από το μήνυμα του Zuckerberg δεν πρόκειται να αλλάξει τα σχέδια της εταιρείας να κυκλοφορήσει την εμπορική έκδοση του Oculus Rift αφού ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο δοκιμών με την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου πρωτοτύπου αποκλειστικά όμως για developers. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γύρω από την εξαγορά.


πηγή:fpress.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *