Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Με μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Π.Ε. Πέλλας (pics)

Με επισημότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Έδεσσα, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η ηλιοφάνεια έδωσε στις εκδηλώσεις ξεχωριστή λαμπρότητα. 




Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Αγία Σκέπη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ. Ιωήλ. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από την κα. Κυριακή Γιαννακίδου, Γενική Γραμματέα Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού-Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ο οποίος εκπροσώπησε τη βουλή των Ελλήνων, ο νέος στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Δημήτριος Αλεβίζος, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άλκης Νουσυκύρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Παντελής Κολόμβος, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κκ. Νίκος Τσαλικίδης και Κωνσταντίνος Κούγκας, εκπρόσωποι εφεδροπολεμικών και αντιστασιακών οργανώσεων, λοιποί εκπρόσωποι κοινωνικών και αναπτυξιακών φορέων, ομάδες προσκόπων και πολλοί πολίτες. 



Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο κ. Θεοδωρίδης συνέδεσε τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης και απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό με την σύγχρονη κοινωνικο-οικονομική συγκυρία, τονίζοντας την επιμονή των ελλήνων σε έναν δίκαιο αγώνα με ορίζοντα την ελευθερία και την κοινωνική πρόοδο. «Είθε η σημερινή 25η Μαρτίου να είναι η τελευταία επέτειος που θα περάσουμε με τα δεινά που επισώρευσε η κρίση της χώρας και της κοινωνίας μας», ήταν η φράση με την οποία ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης. 



Στη συνέχεια παρατέθηκε μικρή δεξίωση προς τιμήν της Εκπροσώπου της Κυβέρνησης στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών που αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές.



Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης ενώ στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, ειδικών τάξεων ΑμεΑ, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και του στρατού. 



Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κα. Γιαννακίδου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην πόλη της Έδεσσας και συζήτησε με τις τοπικές αρχές και αθλητικούς παράγοντες επίκαιρα θέματα αρμοδιότητάς της. 



Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη στην Μητρόπολη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου: 



«…Η 25η Μαρτίου είναι μία μέρα με διπλό συμβολισμό. Μία μέρα που οι Ορθόδοξοι Έλληνες συνέδεσαν με τον Ευαγγελισμό της πίστης τους για την αναγέννηση του ανθρώπου, με τον Ευαγγελισμό της Επανάστασής των για την αναγέννηση του έθνους μας. 



Σήμερα, διδασκόμενοι από την πολυτάραχη διαδρομή της νεώτερης ιστορίας μας κατανοούμε ότι από την παρούσα κρίση πρέπει να διασωθούμε μόνοι μας. 



Για να σωθεί η χώρα δεν χρειάζεται να διαλυθεί η κοινωνία, να δυστυχήσει ο λαός μας και να δεσμευτεί η οικονομία μας για τον μισό 21ο αιώνα. 



Να θυμηθούμε ότι όταν ρώτησαν τον Ιησού αν πρέπει να πληρώνουν φόρους στον Καίσαρα, ο Ιησούς απάντησε: «Τα οφειλόμενα στον Καίσαρα να αποδοθούν στον Καίσαρα. Και τα οφειλόμενα στο Θεό να αποδοθούν στο Θεό». Εμείς εδώ δεν αφήσαμε τίποτα για Τον Θεό. Να σωθεί λοιπόν η Χώρα με την δικαιοσύνη Του Θεού ,καθώς αυτό ήταν το νόημα των λόγων του Ιησού όταν ευαγγελίστηκε τη δικαιοσύνη στους ανθρώπους. 



Ο ευλογημένος τόπος μας, με τις αλήθειες της ιστορίας μας και της Εκκλησίας μπορούν να εμπνεύσουν το λαό μας για την αναγέννηση της χώρας μας. 



Είμαι βέβαιος. Το βλέπω παντού. Το νιώθω στα βλέμματα των συμπολιτών μας, ότι ο λαός μας πείσμωσε. Η κοινωνία μας περιμένει την καθοδήγησή της για να αναπτύξει τις εσωτερικές δυνάμεις της πίστης μας και της ιστορίας μας, για να νικήσει και να ξεπεράσει την κρίση. Να σταθούμε όρθιοι, όπως μας αξίζει. Είθε η σημερινή 25η Μαρτίου να είναι η τελευταία επέτειος που θα περάσουμε με τα δεινά που επισώρευσε η κρίση της χώρας και της κοινωνίας μας».










ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *