Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Τι επάγγελμα να διαλέξετε για να προσληφθείτε γρήγορα!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος "Εργάνη" για το μήνα Φεβρουάριο, τα οποία, για ακόμη μια φορά, δείχνουν ότι στον ιδιωτικό τομέα οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τα απολύσεις κατά 19.912 θέσεις. Παράλληλα, το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων είναι επίσης θετικό κατά 26.309 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 17.788 θέσεις μισθωτής εργασίας.

Ενδιαφέρον έχει η επιμέρους μελέτη των στοιχείων σχετικά με τους τομείς όπου παρατηρήθηκε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία οι "δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης" έχουν τα πρωτεία καθώς το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 4.737 θέσεις. Ο δεύτερος τομέας είναι η ?"δημόσια διοίκηση και άμυνα" με 1.971 θέσεις, ακολουθούν τα καταλύματα (+ 1.805), η βιομηχανία τροφίμων (+707) και η εκπαίδευση (+616). Στον αντίποδα μείωση των θέσεων απασχόλησης είχαμε στην ποτοποιία (-10), δασοκομία-υλοτομία (-15), παραγωγή προϊόντων καπνού (-73) και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες (-137).

Όσον αφορά τα επαγγέλματα με τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων για το μήνα Φεβρουάριο διαπιστώνει κανείς ότι στην πρώτη θέση βρίσκονται οι υπάλληλοι γραφείου (+3.289). Ακολουθούν οι ανειδίκευτοι εργάτες (+1.607) και οι σερβιτόροι (+ 1.603). Άλλα επαγγέλματα με θετικό ισοζύγιο είναι οι λαντζέρηδες- τραπεζοκόμοι με θετικό ισοζύγιο κατά 922 προσλήψεις.

Στις επόμενες θέσεις συναντά κανείς τους μάγειρες (+870), οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων (+551), καθαριστές (+469), μπάρμαν (+323), πωλητές σε καταστήματα (+288) και τέλος οι χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων (+253).

Ελάχιστες είναι οι περιοχές όπου παρατηρείται αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων -απολύσεων καθώς στην πλειονότητα παρατηρείται θετικό ισοζύγιο. Αρνητικό ισοζύγιο είχε η Κοζάνη και η Κεφαλληνία. Επίσης ελαφρά αρνητικό ισοζύγιο είχαν νησιωτικές περιοχές όπως η Κάρπαθος, η Πάρος, η Κύθνος και η Μήλος.




ΠΗΓΗ: news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *