Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ με τετράμηνη αντί για δίμηνη σύμβαση στους Δήμους

Πλέον οι δήμοι θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις με τετράμηνα, αντί για δίμηνα , που ίσχυε μέχρι τώρα, για την κάλυψη θέσεων με εποχικούς υπαλλήλους εκτός ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr τις προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνα εκτός ΑΣΕΠ προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ''Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών'' που κατατέθηκε σήμερα στην βουλή και προβλέπει αλλαγές στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προσλήψεις εποχικών σε δημόσιους φορείς.

Συγκεκριμένα οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ υποχρεούνται κάθε χρόνο σε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο άσκησης αρμοδιοτήτων όπως η ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών και η πυροπροστασία.

Οι προσλήψεις αυτές μέχρι στιγμής προϋποθέτουν την αποστολή αιτήματος για έγκριση από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 , καθώς οι ανάγκες αφορούν χρονική περίοδο μεγαλύτερη του διμήνου και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη εποχικών ή επειγουσών ή πρόσκαιρων αναγκών, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Η αύξηση της μέγιστης χρονικής διάρκειας των συμβάσεων αυτών από δύο σε τέσσερις μήνες αφενός επιτρέπει την άμεση κάλυψη των αναγκών των φορέων στο πλαίσιο άσκησης υποχρεωτικών αρμοδιοτήτων τους, ενώ συμβάλλει στην ελάφρυνση του όγκου εργασίας της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 .

Συγκεκριμένα στο άρθρο 7 προβλέπεται ότι οι συμβάσεις για προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών, από δύο μηνών μετατρέπονται σε τετράμηνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών, ενώ δεν υπάγονται στη διαδικασία έγκρισης της επιτροπής ΠΥΣ 33/2006, και στη διαδικασία και τα κριτήρια του νόμου 2190/94.

Επίσης στο άρθρο 11 εξαιρούνται της υποχρέωσης της επιτροπής ΠΥΣ 33/2006 οι προσλήψεις προσωπικού σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Έτσι παρέχεται πλέον μετά την ψήφιση του άρθρου η δυνατότητα και σε λοιπούς φορείς της αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ β' βαθμού, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της Αυτοδιοίκησης) να προσλαμβάνουν προσωπικό ορισμένου χρόνου και συμβασιούχους έργου, των οποίων οι αποδοχές δεν επιφέρουν δημοσιονομική επιβάρυνση, κατά παρέκκλιση των κοινών διατάξεων περί έγκρισης των συμβάσεων και του ποσοστιαίου περιορισμού τους κατ' έτος.

Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη όπως αναφέρει το νομοσχέδιο καθώς πολλά ΝΠΙΔ των ΟΤΑ δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς με τους ΟΤΑ (π.χ. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης αντί για υπηρεσίες ύδρευσης δήμων, Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων υπό τη μορφή ανωνύμων εταιρειών αντί Συνδέσμων, δημοτικά ωδεία υπό τη μορφή ΝΠΙΔ κ.λπ.) και ως εκ τούτου τα αιτήματά τους για την πρόσληψη προσωπικού θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο ίδιο πλαίσιο.

Επίσης με την παρούσα διάταξη διασαφηνίζεται ότι τα αιτήματα αυτά υπόκεινται σε διακριτή διαδικασία έγκρισης και δεν απαιτείται έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει.



ΠΗΓΗ: news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *