Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων από το ΙΚΑ

Έως τις 28 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) της μισθολογικής περιόδου από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014, με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΙΚΑ αναφέρει ότι η νέα παράταση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργοδότες να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους, όμως, τονίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση.

Η παράταση δεν αφορά τους εργοδότες του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους οποίους η προθεσμία υποβολής της ΑΠΔ της μισθολογικής περιόδου του Δεκεμβρίου του 2013 παραμένει έως τις 31 Μαρτίου του 2014.

Τέλος, το ΙΚΑ επισημαίνει ότι η νέα παράταση δεν αφορά την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός των κατά νόμο οριζόμενων προθεσμιών.



ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *