Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΟΓΑ: Περίπου 46.000 ασφαλισμένοι με οφειλές έχουν μπει σε ρύθμιση

Εξαιρετικά ευνοϊκή χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Βρούτσης, τη ρύθμιση «Νέα Αρχή» για τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές και διαβιβάζει στη Βουλή στοιχεία για τους οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Ερώτηση για τις οφειλόμενες εισφορές στον ΟΓΑ, είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Ταλιαδούρος, και ο κ. Βρούτσης, με την έγγραφη απάντησή του, ενημερώνει ότι από τα στοιχεία που τηρεί ο ΟΓΑ σε σύνολο 294.665 οφειλετών ασφαλισμένων, 25.404 οφειλέτες έχουν, ήδη, προβεί σε ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών τους με βάση προηγούμενες ρυθμίσεις, 20.984 οφειλέτες έχουν προβεί, με βάση τη «Νέα Αρχή» του Ν. 4152/2013, σε ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών τους από 28/8/2013 έως 31/12/2013 και παραμένουν προς ρύθμιση οι υπόλοιποι 248.277 ασφαλισμένοι.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να ενημερώσει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα εφαρμογής ευνοϊκών ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των οφειλόμενων εισφορών των αγροτών προς τον ΟΓΑ και την αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, προκειμένου ο αγροτικός κόσμος της χώρας να μην οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρεται στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με τους Ν. 4152/2013 και Ν. 4225/2014 αλλά και στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» και επισημαίνει ότι η καταβολή των εισφορών ή η ρύθμιση τυχόν ληξιπρόθεσμων είναι αναγκαία προϋπόθεση, ώστε οι ασφαλισμένοι να έχουν δικαίωμα στις παροχές του ΟΓΑ (περίθαλψη, σύνταξη, συμμετοχή σε προγράμματα Αγροτικής Εστίας κ.α.) αλλά και προκειμένου να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Οργανισμού. Εξάλλου, τονίζει ότι από 1/7/2013 έχει συσταθεί νέος φορέας για την είσπραξη των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, με την επωνυμία Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν, ο ΟΓΑ θα πρέπει να διαβιβάσει στο ΚΕΑΟ, άμεσα, τις καθυστερούμενες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ καθώς και τις άνω των 5.000 ευρώ οφειλές που καθίστανται απαιτητές λόγω μη τήρησης προηγούμενων ρυθμίσεων, όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.


ΠΗΓΗ: agelioforos.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *