Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Καταγγελία-σοκ από τον Κεγκέρογλου για τη ΧΑ

Καταγγελία-σοκ από τον Κεγκέρογλου για τη ΧΑΚαταγγελία-σοκ του Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή. Αναφερόμενος σε χθεσινή επίθεση χρυσαυγιτών σε ιατρείο των Γιατρών του Κόσμου (ΓτΚ), υποστήριξε ότι την ίδια ώρα που υπάρχει τέτοια «εντολή», βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επιχειρηματίας προμηθεύει υλικό στους ΓτΚ.

«Η επιχείρηση Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμα και αυτούς που την πιστεύουν», είπε, κάνοντας λόγο για «μπίζνα» και καταθέτοντας δύο σχετικά τιμολόγια και δελτία αποστολής στα πρακτικά της Βουλής, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ για έλεγχο.

«Πρόκειται για την αποτύπωση του φαρισαϊσμού αυτού του μορφώματος», είπε, θέτοντας άλλο ένα ηθικής τάξεως ζήτημα για την οργάνωση.

Η αφορμή για την καταγγελία του υφυπουργού Εργασίας στη Βουλή, δόθηκε με ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των ανέργων από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Ο κ. Λαφαζάνης ζήτησε την επανάληψη παλιότερων μέτρων για την αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται του τομέα της Υγείας σε ανασφάλιστους της Ζώνης, με τον υπουργό να επιφυλάσσεται να εξετάσει εκ νέου το θέμα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του χωρίς να δίνεται κίνητρο για μαύρη εργασία στην περιοχή.

Υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης όσων έχουν χάσει τη δουλειά τους και αντιμετωπίζουν πρόβλημα συλλογής ενσήμων, είτε με την ρύθμιση για τους μακροχρόνια άνεργους -οπότε προβλέπεται διετής ιατοφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋπόθεση ενσήμων, είτε με ηλικιακά κριτήρια, όπως αυτό για ανέργους ως 29 και πάνω από 55 ετών, άρα αρκεί η εγγραφή τους στον ΟΑΕΔ και άλλες για ασφαλισμένους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ σε ΟΓΑ και ΟΑΕΕ- παραδέχθηκε ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ζήτημα.

«Το έχω θέσει στις υπηρεσίες και είναι επιφυλακτικές», είπε, αφού εκτιμούν ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στον Σκαραμαγκά, στην Ζώνη Περάματος δεν υπάρχει δυνατότητα ενσήμων, αφού δεν δουλεύει η Ζώνη, φοβούνται ότι η επέκταση των μέτρων θα ενισχύσει την μαύρη και αδήλωτη εργασία.

Καταρρίπτοντας ως λανθασμένο το επιχείρημα ο κ. Λαφαζάνης, αφού και με την βάση των 50 ενσήμων θα μπορούσε να ενισχυθεί η αδήλωτη εργασία, μη κολλώντας ένσημα πέραν αυτών, υποστήριξε ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα στην περιοχή.

Έκανε λόγο για «τραγικό θέμα» που δεν επιδέχεται περαιτέρω αναβολής και αναφέροντας τις οργανώσεις που παρέχουν εθελοντικά ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στην περιοχή και γίνονται περιζήτητες από τους πολίτες...

Ο υφυπουργός Εργασίας ανταπάντησε αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην δυνατότητα έκδοσης βιβλιαρίου ανασφάλιστου από τον Δήμο, καθώς και σε εναλλακτικές που προσφέρονται από το υπουργείο Υγείας, παραδέχθηκε πάντως το πρόβλημα στην περιοχή και δεσμεύτηκε να το επανεξετάσει παρά τη γνώμη των υπηρεσιών...




πηγή: real.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *