Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Πεθαίνει ο Στράτος Διονυσίου, λαϊκός τραγουδιστής (Σαν σήμερα 11/5 )

1926 Με διαταγή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κοντή φούστα... Η άκρη του υφάσματος πρέπει να απέχει 30 εκατοστά από το έδαφος.

1967 Ο Ανδρέας Παπανδρέου φυλακίζεται στις φυλακές Αβέρωφ, ενώ εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.

1990 Πεθαίνει ο Στράτος Διονυσίου, λαϊκός τραγουδιστής (γεν. 8/11/1934)








Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο



Μουσική 11/5
 
1941 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eric Burdon (Eric Victor Burdon) γεννήθηκε στο Γουόλκερ του Νιούκασλ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής ως ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος The Animals. Το 1966 μετά την αποχώρηση βασικών μελών της μπάντας, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Eric Burdon & The Animals. Το 1969 την εποχή που ζει στην Αμερική, δημιουργεί το funk rock γκρουπ War. Το 1983 έγινε μια προσωρινή επανένωση των The Animals, για να ξαναδιαλυθούν το 1984. Από τότε ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: "The House of the Rising Sun", "Don't Let Me Be Misunderstood", "It's My Life" κ.α.

1981 Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bob Marley (Robert Nesta Marley 1945-1981) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών από καρκίνο, σε νοσοκομείο του Μαϊάμι της Φλόριντα. Είναι ο άνθρωπος που έκανε την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers. Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο "Peace Medal of the Third World". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Redemption Song" κ.α.



Αθλητισμός 11/5
 

 11/5/2011 Πεθαίνει σε ηλικία 56 ετών ο Παναγιώτης Κόντος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον), μέλος των διοικήσεων διαφόρων ελληνικών (ΕΟΦΣΑ, ΕΓΟ, ΕΟΦΠ) αλλά και διεθνών (FIDE, UEG) αθλητικών ομοσπονδιών, και πρώην αθλητής στίβου της ΑΕΚ

11/5/2010 Η ΕΛΠΑ αποφασίζει να μην διοργανώσει το ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις το 2010 λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις 10-13 Ιουνίου.

11/5/2006 Πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών ο, Αμερικάνος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην πυγμαχία, Floyd Patterson. Στην ηλικία των 21 ετών, είχε γίνει ο νεότερος πυγμάχος που κέρδισε το πρωτάθλημα βαρέων βαρών και είχε σημειώσει ρεκόρ 55 νικών (40 με νοκ άουτ), 8 ηττών και μίας ισοπαλίας.




Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *