Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Μέσω ΚΕΠ οι αιτήσεις για πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας

Η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των ενδιαφερόμενων αγροτών στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και της διανομής των αντίστοιχων Δελτίων εντάσσεται στα ΚΕΠ, με σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1172.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ορίζεται στην εν λόγω απόφαση, οι αιτήσεις μέσω ΚΕΠ αφορούν τα προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών (Τριήμερων, Διήμερων, Μονοήμερων), δωρεάν παροχής βιβλίων και δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

1. Εντάσσεται στα ΚΕΠ η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής δικαιούχων στα προγράμματα παροχών του ΟΓΑ – ΛΑΕ και η διαδικασία διανομής των αντίστοιχων Δελτίων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 31 του Ν. 3013/2002 όπως ισχύει.

2. Επί του ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης εντάσσονται οι ακόλουθες παροχές:

α. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

β. Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού.

γ. Πρόγραμμα Εκδρομών (Τριήμερων, Διήμερων, Μονοήμερων).

δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων.

ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων.

3. Η υποβολή των αιτήσεων και η διανομή των αντίστοιχων Δελτίων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης του συστήματος «ΕΡΜΗΣ – ΚΕΠ», το οποίο υποστηρίζει την παραγωγική λειτουργία των ΚΕΠ, με τη μηχανογραφική εφαρμογή του ΟΓΑ.

4. Ο ΟΓΑ σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΔΙΜΗΔ (ΥΑΠ) θα προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα συστήματά του και θα υλοποιήσει τις απαιτούμενες υπηρεσίες διαδικτύου (web services) από την πλευρά του για να διασυνδεθεί και διαλειτουργήσει με το σύστημα ΕΡΜΗΣ−ΚΕΠ, ώστε να διασφαλιστεί το ενιαίο περιβάλλον λειτουργίας των υπαλλήλων των ΚΕΠ, τα θέματα ασφάλειας και η τήρηση των απαραίτητων στοιχείων στο σύστημα ΕΡΜΗΣ−ΚΕΠ, η παραγωγή αναφορών και στατιστικών, αλλά και γενικότερα η παρακολούθηση των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε αλλαγή από την πλευρά του ΟΓΑ θα πρέπει να γίνεται σε συμφωνία με την ΥΑΠ ώστε να γίνονται έγκαιρα οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο σύστημα ΕΡΜΗΣ−ΚΕΠ.

5. Οι ανωτέρω διαδικασίες, ηλεκτρονικής συμπλήρωσης αίτησης και διανομής Δελτίων να ενεργοποιούνται κατόπιν αποστολής από τη Διεύθυνση Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ προς τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ της αντίστοιχης Υπουργικής απόφασης για τα προγράμματα του έτους , συνοδευόμενης με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τη διεκπεραίωση από τα ΚΕΠ. Η αποστολή των ανωτέρω εγγράφων πραγματοποιείται τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και διανομής των Δελτίων αντίστοιχα.




πηγη:agronews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *