Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Στα τέλη Μαΐου η επαναξιολόγηση των κριτηρίων για το κοινωνικό μέρισμα

Στο τέλος Μαΐου, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων και των εγκρίσεων για το κοινωνικό μέρισμα θα αξιολογηθούν τα κριτήρια χορήγησής του.

Στόχος είναι όλο το ποσό που έχει δεσμευτεί να καταβληθεί στους δικαιούχους έως το τέλος Ιουνίου και εφόσον προκύψει αδιάθετο υπόλοιπο να καταβληθεί σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε πλαίσιο επαναξιολόγησης των κριτηρίων.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες σε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, και τους Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα, με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη, έως τώρα το κοινωνικό μέρισμα έχει καταβληθεί σε 206.000 νοικοκυριά, ενώ 67.500 αιτήσεις που υποβλήθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου έχουν γίνει δεκτές από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επιπλέον, αξιολογούνται 60.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές έως τέλος Απριλίου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *