Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ (Σαν σήμερα 14/6)

1940 Το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς ανοίγει τις πύλες του στη γερμανοκρατούμενη Πολωνία.

1916 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει επαναστατική κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη

1940 οι γερμανικές δυνάμεις κατέλαβαν το Παρίσι, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η σημαία με τη σβάστικα υψώθηκε στον Πύργο του Άιφελ, καθώς η πόλη παραδόθηκε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο




Μουσική 14/6
 
1961 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και DJ, Boy George (George Alan O'Dowd) γεννήθηκε στο Μπέξλεϊ του Κεντ της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Culture Club, οι οποίοι γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "Do You Really Want to Hurt Me?", "Time (Clock of the Heart)", "Karma Chameleon", "Miss Me Blind" κ.α. Μετά την διάλυση τους στα τέλη της δεκαετίας του '80, ακολούθησε σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε συνολικά οχτώ στούντιο άλμπουμ. Δημοφιλή τραγούδια του: "Everything I Own", "Sold", "The Crying Game" κ.α. Θεωρείται από τους πιο πετυχημένους DJ, παίζοντας σε κλαμπς σε όλο τον κόσμο.

1995 Ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών στο Λονδίνο από επιπλοκές που είχε η μεταμόσχευση που του είχε γίνει στο συκώτι. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ. Τον Αύγουστο του 1966 δημιούργησε το συγκρότημα Taste. Σε μια από τις εμφανίσεις τους το 1970 στο Isle of Wight Festival ήταν δίπλα στους Jimi Hendrix και The Who. Την ίδια χρονιά και ενώ το συγκρότημα περιόδευε στην Ευρώπη, ο Gallagher αποφάσισε να διαλύσει την μπάντα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Tattoo'd Lady", "Let Me In", "Do You Read Me", "Shadow Play", "Moonchild" κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του.

Αθλητισμός 14/6

14/6/1987 Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας, νικώντας στον τελικό την ΕΣΣΔ με 103-101 στην παράταση

14/6/2005 Ο Ασάφα Πάουελ από την Τζαμάικα καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ με 9.77 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Super Grand Prix της IAAF “Τσικλητήρεια”. Πρόκειται για τη δεύτερη κατάρριψη, μετά το 9.78 του Γκριν στις 16/6/1999, του ρεκόρ των 100μ στο ίδιο στάδιο και στην ίδια διοργάνωση. Ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και η Μαρία Παπαδοπούλου σημειώνουν νέα πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 5.72 και στα 800μ με 1:59.79 αντίστοιχα. Επίσης, συνολικά και στα 18 αγωνίσματα σημειώθηκαν 4 καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο (WL), 4 ρεκόρ αγώνων (CR) και πάνω από 25 ατομικά ρεκόρ (PB) και 70 καλύτερες φετινές επιδόσεις (SB)

14/6/1998 Οι Chicago Bulls κερδίζουν τον 6ο τους τίτλο, τον 3ο συνεχόμενο, στο NBA σε 8 χρόνια

 

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *