Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος θα κάνει το Καστελόριζο... Σκορπιό (pics)

Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος θα κάνει το Καστελόριζο... Σκορπιό (pics)Στον αντίποδα των Ευρωπαίων κοσμικών και του jet set που παρήλασε από το πάρτι της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό, μια άλλη γιορτή γενεθλίων που διοργανώνεται στο Καστελόριζο θα γίνει χώρος συνάντησης των ισχυρών του πλανήτη.

Ολοι θα σπεύσουν να πουν το happy birthday στον ομογενή Αντριου Λιβέρη, σύμβουλο του Ομπάμα, δισεκατομμυριούχο και πρόεδρο της The Dow Chemical Company.

O πανίσχυρος άντρας θα γιορτάσει τα 60 του χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Καστελόριζο, με καλεσμένους μεταξύ άλλων τον Μπιλ Κλίντον, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Αντώνη Σαμαρά και επιφανείς αμερικανούς παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής από 25 χώρες, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Η Ροδιακή».


Ο Αντριου Λιβέρης που είναι ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Αυστραλία και διαπρέπει στις ΗΠΑ έρχεται τακτικά στο Καστελόριζο και στη Ρόδο και έχει ένα γνήσιο, ατόφιο πάθος για την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι από τα ηγετικά στελέχη της πρωτοβουλίας Hellenic Initiative για την στήριξη της χώρας εν μέσω κρίσης.
Ο Λιβέρης, γεννήθηκε στο Darwin της Αυστραλίας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στο Μπρίσμπεϊν, λαμβάνοντας πτυχίου χημικού μηχανικού. Εκτός από πρόεδρος της The Dow Chemical είναι μέλος στο ΔΣ της ΙΒΜ, καθώς και πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ενώσεων Χημικών, αντιπρόεδρος του Business Council και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Business Roundtable. Ο Λιβέρης είναι, επιπλέον, μεταξύ άλλων, μέλος του US-India CEO Forum, του Peterson Institute for International Economics, της American Australian Association, καθώς και επίτροπος (trustee) του Πανεπιστημίου Tufts.


Ο Λιβέρις κατοικεί στο Μίντλαντ του Μίσιγκαν, ενώ αυτός και η σύζυγός του, Paula, έχουν τρία παιδιά.




Πηγή: iefimerida.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *