Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Διονύσης Σταμενίτης: «Ικανοποίηση του αιτήματος για φορολόγηση με συντελεστή 13% των παραγωγών λαϊκών αγορών»

Στην έκδοση εγκυκλίου προχώρησε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου, βάση της οποίας η φορολόγηση των αγροτών θα γίνεται με συντελεστή 13% αντί για 26%.

Ειδικότερα, βάσει της εγκυκλίου ο φορολογικός συντελεστής 13% εφαρμόζεται επί των κερδών από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα ανεξάρτητα από τον τόπο και τον τρόπο (λιανικώς ή χονδρικώς) πώλησης των αγροτικών προϊόντων.

Επιπρόσθετα με την έκδοση της εγκυκλίου διευθετείται και το ζήτημα της φορολόγησης των παραγωγών λαϊκών αγορών, καθώς ορίζεται ότι οι παραγωγοί φορολογούνται με συντελεστή 13% μόνο στην περίπτωση πώλησης (χονδρικώς ή λιανικώς) των δικών τους προϊόντων, δηλαδή των προϊόντων που έχουν παράγει οι ίδιοι (και μόνο για αυτά) είτε από δικό τους κατάστημα είτε σε λαϊκές αγορές.

Με τον τρόπο αυτόν υλοποιείται η δέσμευση προς τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών για χαμηλότερη φορολόγηση, ένα ζήτημα για το οποίο ο κ. Σταμενίτης είχε καταθέσει ερώτημα προς την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ζητώντας την επίσπευση της έκδοσης εγκυκλίου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *