Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την ονομασία "Αττίλας" (Σαν σήμερα 20/7)

1974 οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο με την κωδική ονομασία "Αττίλας".

1944 στη Γερμανία, απέτυχε η απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ, ο οποίος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στην αίθουσα συσκέψεων του αρχηγείου του.

1927 Η οικονομική πολιτική της οικουμενικής κυβέρνησης της Ελλάδας οδήγησε σε αδιέξοδο τη χώρα. Η κυβέρνηση των δικονομιών μεταβλήθηκε σε κυβέρνηση των φόρων και των δανείων





 
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 20/7
 
 1947 Ο μεγάλος Μεξικανός rock κιθαρίστας Carlos Santana (Carlos Augusto Alves Santana) γεννήθηκε στο Αουτλάν δε Ναβάρο του Χαλίσκο του Μεξικού. Έγινε δημοφιλής τις δεκαετίες '60 και '70 με το συγκρότημα Santana και την πρωτοποριακή του διάθεση να ενσωματώσει latin στοιχεία στην rock μουσική. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Jingo", "Evil Ways", "Oye Como Va", "Samba Pa Ti", "Black Magic Woman" (Peter Green) κ.α. Έχει κερδίσει δέκα Grammy Awards και τρία Latin Grammy Awards.

1948 Γεννήθηκε στην Αθήνα ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής rock μουσικής, ο Παύλος Σιδηρόπουλος (1948-1990). Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα Δάμων και Φιντίας, το οποίο δημιούργησε το 1970 στην Θεσσαλονίκη με τον Παντελή Δεληγιαννίδη. Λίγο αργότερα γνωρίζονται και ενσωματώνονται με το συγκρότημα Μπουρμπούλια. Ο Σιδηρόπουλος αποχωρεί από το σχήμα το 1974 και συνεργάζεται ως τραγουδιστής με τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο. Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους, σχηματίζουν τους Σπυριδούλα. Το 1980 συνεργάζεται με το συγκρότημα Απροσάρμοστους με τους οποίους θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Εν κατακλείδι", "Η.", "Η ώρα του Stuff", "Κάποτε θα 'ρθουν", "Μου 'πες θα φύγω", "Να μ' αγαπάς", "Ο Μπάμπης ο φλου", "Στην Κ." κ.α.

Αθλητισμός 20/7
 
20/7/2011 Ο 31χρονος Κερκυραίος κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θάλασσας στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Σανγκάη της Κίνας με 1 ώρα 54 λεπτά, 24,7 δεύτερα. Ο Γιαννιώτης γίνεται ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από εκείνο του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005.

20/7/2002 Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Μιχάλης Κρητικόπουλος αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών κατά τη διάρκεια αγώνα παλαιμάχων στην Άνδρο
 


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *