Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Επιστολή συλλόγου μηχανικών Αλμωπίας προς ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

Η επαρχία Αλμωπίας συνδέεται αποκλειστικό με το κεντρικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας μέσω του υποσταθμού της Σκύδρας. Όπως ενημέρωσε εγγράφως η ΔΕΗ μετά την τελευταία απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που είχε ως αποτέλεσμα πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή μας και μετά από προσφυγή μας στο Άρειο Πάγο, ο υποσταθμός της Σκύδρας δε διαθέτει όργανο μέτρησης που να διαχωρίζει την εισερχόμενη από την εξερχόμενη σε αυτόν ενέργεια. Η ένδειξη του υποσταθμού είναι μόνο ποσοτική δηλαδή οι χειριστές δεν γνωρίζουν αν η ενέργεια που εμφανίζεται προέρχεται από την ηλεκτρική παραγωγή της Αλμωπίας και διαχέεται στο κεντρικό δίκτυο ή αν η εμφανιζόμενη ενέργεια αντιστοιχεί σε ζήτηση της περιοχής Αλμωπίας από το δίκτυο. Μας επισήμανε δε η ΔΕΗ, ότι οι διακοπές έγιναν μόνο για προληπτικούς λόγους!!

Δεδομένης της πρόσθετης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που εισήχθη στο δίκτυο της Αλμωπίας τα τελευταία χρόνια από ΑΠΕ και το γεγονός ότι η ηλεκτρική παραγωγή της Αλμωπίας υπερκαλύπτει τις ανάγκες της σε ενέργεια ακόμα και σε ώρες αιχμής, ζητούμε την εξαίρεση του δικτύου μέσης τάσης της περιοχής μας από το πρόγραμμα διακοπών του ΔΕΔΔΗΕ. 

Επισημαίνουμε ότι η συνολική παραγωγή της Αλμωπίας ενισχύει το κεντρικό δίκτυο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν το επιβαρύνει ενεργειακά.

Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας σε περίπτωση που δεν εισακουστεί το αίτημά μας



Με εκτίμηση για τον ΣΔΜΑ

η πρόεδρος Χισκάκη Μελίτα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *