Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αμύγδαλα: Φυσικό φάρμακο για την καρδιά!

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Aston έδειξε ότι τα αμύγδαλα αυξάνουν σημαντικά το ποσοστό αντιοξειδωτικών παραγόντων στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν την πίεση του αίματος και βελτιώνουν την κυκλοφορία.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη δράση της μικρής διάρκειας κατανάλωσης αμυγδάλων σε υγιείς νέους ενήλικες και μεσήλικες καθώς και σε άνδρες με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου συμπεριλαμβανομένης της υπέρτασης και της παχυσαρκίας.

Επί ένα μήνα οι συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά 50γρ αμυγδάλων, ενώ οι συμμετέχοντες της ομάδας ελέγχου έτρωγαν όπως συνήθως. Στο τέλος του ενός μήνα οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τα αμύγδαλα είχαν υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο αίμα τους (α-τοκοφερόλης), καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και μείωση της πίεσης του αίματος, παράγοντες που μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Τα αμύγδαλα έχουν βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά, φυτικές ίνες και φλαβονοειδή που οι ερευνητές εκτιμούν ότι δρουν σε συνδυασμό ευεργετικά για την υγεία. Προτείνουν μάλιστα να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή 50γρ αμύγδαλα σαν σνακ ή μέσα στα δημητριακά μας, τις σαλάτες ή τα φαγητά μας.


Πηγή: vita.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *